< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Hamis motoros láncfűrészek több helyszínen

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Hamis motoros láncfűrészek több helyszínen

2011. május 21. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Járőr Igazgatóság munkatársai Vámosszabadi térségében a 14. számú főúton ellenőriztek egy szlovák honosságú gépjárműszerelvényt.

Az intézkedő járőrök az okmányok áttekintését követően megállapították, hogy az áru konkrét megnevezése a fuvarokmányokon nem került feltűntetésre, ezért a konténer felnyitása és tételes vámvizsgálata mellett döntöttek. A járőrök a rakomány átvizsgálásakor robbanómotoros láncfűrészeket találtak, amelyek külső kialakítása és megjelenése a STIHL márkajelzésű termékkel azonos. A vásárlók megtévesztésére alkalmas áru védjegyoltalom alatt áll, amelyre vonatkozóan az engedélyeket a helyszínen nem tudták bemutatni.

A pénzügyőrök a 1920 darab, összesen 192 millió forint értékű láncfűrészeket lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított. Az ügyben a nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói folytatják.

Ezen kívül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai más helyeken is sikeresek voltak. Pénzügyőrök és pénzügyi nyomozók közösen ellenőriztek a közép-dunántúli régióban egy üzlethálózat több üzletében. Az ellenőrzés alkalmával összesen 109 db motoros láncfűrészt és 5 db motoros fűkaszát foglaltak le, áru hamis megjelölése bűncselekmény illetve szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt. A termékek megtévesztésig hasonlítanak a Stihl cég által forgalmazott termékekre. Az ügyben nyomozás és szabálysértési eljárás indult. A lefoglalt termékek értéke meghaladja a 2 millió forintot.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 1322 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: