< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Meghívó az EU Katasztrófavédelmi Főigazgatók 26. ülésére

| Mobile | RSS

Meghívó az EU Katasztrófavédelmi Főigazgatók 26. ülésére

2011. május 23. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A magyar uniós elnökség nevében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) és az Európai Bizottság Humanitárius Segítségnyújtási és Polgári Védelmi főigazgatósága (DG ECHO) 2011. május 23. és 25. között rendezi meg Budapesten, a Belügyminisztérium Márványtermében (1051 Budapest, József Attila utca 2-4.) az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség és a tagjelölt államok katasztrófavédelmi főigazgatóinak 26. ülését.

A főigazgatók találkozójának célja az uniós katasztrófavédelem előtt álló aktuális feladatok áttekintése, ezen belül az uniós katasztrófavédelem jogi alapjai felülvizsgálatának előkészítése. Az uniós katasztrófavédelmi főigazgatók a budapesti ülésen megvitatják a közelmúlt katasztrófáinak tapasztalatait, illetve az uniós katasztrófavédelmi együttműködésről, így a megelőzésről, felkészültségről és a hatékony globális szintű reagálásról alkotott elképzeléseiket.

Az ülés május 24-én 9.30 órakor veszi kezdetét Dr. Bakondi György tű. altábornagy, katasztrófavédelmi főigazgató, illetve Peter Zangl, a DG ECHO főigazgatójának megnyitó beszédével. Ezt követően vitaindító beszédet mond Rudolf Müller, az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) Veszélyhelyzeti szolgálatok szakágazat vezetője „Az EU-ENSZ együttműködés a polgári védelem és a humanitárius segítségnyújtás területén” témában.

A rendezvényen közel 90 külföldi szakértő vesz részt, akik 26 tagországot, az Európai Unió Bizottságát, a Tanács Főtitkárságát, illetve az Európai Gazdasági Térséget és a tagjelölt államokat képviselik.

A sajtó munkatársai a Belügyminisztérium Nádor utcai bejáratánál tudnak az épületbe belépni 9.15 órától.

A rendezvény megnyitójára szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Leave a Reply 445 megnézve, 1 alkalommal mai nap |