< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kónya: a 68 százalékos rokkantaknak már dolgozniuk kell

| Mobile | RSS

Kónya: a 68 százalékos rokkantaknak már dolgozniuk kell

2011. május 24. | hozzászólás | Közélet

Az érdekvédő azt mindenesetre értékeli, hogy Pintér Sándor belügyminiszter megígérte: a kormányülésen a szakszervezetek álláspontját ismerteti és érvel is mellette. Egyelőre azonban nincs érdemi megállapodás, sőt az esélye sem látszik egy alkunak.


A kormány eredeti elképzelései szerint ismét dolgozniuk kellene azoknak, akiknél a rokkantság mértéke 69-70 százalék alatt van, mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kónya Péter. A FRDÉSZ elnöke szerint az az érdekvédők ezt elképzelhetetlennek tartják, hiszen jelenleg is jelentős a munkanélküliek száma, de a belügyminiszter és a rendvédelmi szervek egyeztetésen ez derült ki.

Az egyeztetésen egyébként Kónya Péter szerint a belügyminiszter egy picit engedett, legalábbis arra ígéretet tett, hogy a kormány keddi ülésén ismerteti a szakszervezetek álláspontját és esetleg érvel is mellette. A sztrájkbizottság vezetője hangsúlyozta, hogy megpróbálják meggyőzni a döntéshozókat, de egyelőre nincs megállapodás. Pintér Sándor azt is megígérte, hogy nem mossa össze a korkedvezményes nyugdíjat azzal, mikor valaki egészségügyi okok miatt nem képes a munkavégzésre.
forrás:atv.hu

Leave a Reply 412 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: