< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Lebuktak a fülesdi cigaretta nepperek

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Lebuktak a fülesdi cigaretta nepperek

2011. május 25. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság munkatársai akciót hajtottak végre a keleti határszakaszhoz közeli Fülesd településen.

A múlt hét közepén a járőrök ellenőriztek egy magyar honosságú, Nissan típusú személygépkocsit, ami korábban egy fülesdi ház udvaráról hajtott el. Az ellenőrzést követően a gépjárműből 1000 karton, adózás alól elvont cigaretta került elő. Az eljárást később kiterjesztették a magánházra is, amelynek az udvarán parkoló személygépkocsikból még 151 karton cigaretta került elő.

Mivel újabb információk merültek fel illegális cigaretta birtoklására és árusítására, a bűnügyi szolgálattal közösen újabb ellenőrzéseket és házkutatásokat hajtottak végre az érintett településen, cigarettakereső kutya alkalmazásával. Az egyik telken található garázs átvizsgálásakor a Tina nevű szolgálati kutya jelzése alapján találtak rá a rejtekhelyre. Az épületben kialakított és jól álcázott, fal mögötti rejtekhelyéről 18.500 doboz Jin Ling márkájú, illetve 13.985 doboz Chesterfield márkájú ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta került elő. A polcokkal álcázott fal mögül így összesen 32.485 doboz adózás alól elvont cigaretta került elő.

A házkutatások során megtaláltak és lefoglaltak további 7 db Mitsubishi L300 típusú tehergépjárművet, amelyeknek külső és belső részeit speciálisan a cigarettát tartalmazó ún. “mesterkartonok” szállítására alakították át. Az egyik magánházból, közel 240 db Winchester Magnum éles lőszer is előkerült.

A NAV Észak–alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága a 32.185 doboz, közel 32 millió Ft értékű cigarettát és a szállításhoz használt gépjárműveket, lőszereket lefoglalta. A magyar állampolgárok ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, továbbá visszaélés lőfegyverrel, vagy lőszerrel bűntett elkövetése miatt feljelentést tett a megyei rendőr-főkapitányság illetékes szerveihez.

A felderítésről készített videofelvétel – előzetes regisztrációt követően – letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről! (http://media.vam.gov.hu/media)

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 681 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: