< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Újabb katasztrófa közelít? Több tízezer embert evakuáltak

| Mobile | RSS

Újabb katasztrófa közelít? Több tízezer embert evakuáltak

2011. május 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Tájfunná erősödött a Fülöp-szigeteki Songda nevű trópusi ciklon, ötvenezer család kitelepítését készítették elő.

Mintegy 200 ezer embert menekítenek biztonságos helyre a Fülöp-szigetek keleti részén, amelyet a következő napokban ér el a Songda nevű tájfun. Az utóbbi órákban megerősödött trópusi ciklon jelenleg a Visayas régióhoz tartozó Samar tartománytól 350 kilométerrel keletre van, és óránként 9 kilométeres sebességgel halad északnyugati irányba.
tájfun, hurrikán

A “Songda” helyi idő szerint a déli órákban trópusi viharból tájfunná erősödött, és óránként akár a 160 kilométeres sebességet is elérő széllökéseket hoz magával. A meteorológusok az ötös fokozatú skálán 2-esre növelték a riasztási szintet több tartományban, így Catanduanes, Sorsogon, Albay, Dél-Camarines, Észak-Camarines és Samar területein, további hét tartományban pedig 1-es fokú riasztást rendelt el.

A Luzon szigetének keleti részén található Albay tartomány kormányzója egy rádiónak adott interjúban elmondta, hogy a térségben közel 50 ezer család evakuálását készítették elő, és a következő két napban az érintetteket biztonságos helyre menekítik.
Az előrejelzésekből egyelőre nem derült ki, hogy a tájfun eléri-e a fővárost, Manilát, amelynek bizonyos részein az utóbbi napok heves esőzései áradásokat okoztak.

Benigno Aquino elnök közölte, hogy készültségbe helyezte a hatóságokat annak biztosítására, hogy a természeti csapásnak ne legyenek halálos áldozatai. A délkelet-ázsiai ország területén nemrég söpört végig az Aere nevű trópusi vihar, amely 33 emberéletet követelt. Május-júniusban veszi kezdetét a szeptemberig tartó esős évszak, amelynek idején általában 15-20 tájfun csap le a szigetországra.
forrás:hiradó

Leave a Reply 321 megnézve, 2 alkalommal mai nap |