< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Robbanás történt Isztambul lakó-és bevásárló-negyedében

| Mobile | RSS

Robbanás történt Isztambul lakó-és bevásárló-negyedében

2011. május 27. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy kerékpárra erősített bomba robbant fel csütörtök reggel a törökországi Isztambul egyik buszpályaudvara közelében. A robbanás nem sokkal kilenc óra előtt a reggeli csúcsforgalomban történt. A merényletben nyolcan megsérültek, ketten súlyosabban. A sérültek között van egy rendőr is.

Legalább nyolcan megsérültek Isztambulban, amikor csütörtök reggel robbanás történt a város lakó-és bevásárlónegyede mellett található buszpályaudvar közelében. A török NTV csatornára hivatkozó Reuters hírügynökség arról ír, hogy egy elektromos kerékpárra erősített bomba robbant, amit a közelben fekvő rendőrségi főiskola mellett hagytak az elkövetők. “Egy közepes méretű bombáról van szó” – mondta a rendőrség vezetője a helyszínen tartózkodó újságíróknak.

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Rendőrök dolgoznak a robbanás helyszínén

A hírügynökség emlékeztet rá, hogy Törökországban június 12-én parlamenti választások lesznek. Az utóbbi hetekben egyre nőtt a rendőrség és a kurd szeparista mozgalom tagjai közötti összecsapások száma. “A támadás célja, hogy megakadályozza Törökországot a demokráciáról való párbeszédben, a parlamenti választásokban és az új alkotmány elkészítésében” – mondta Suat Kilic, a kormánypárt egyik képviselője, aki hozzátette, a terrorista csoportok minden egyes törökországi választás előtt elkövetnek valamilyen támadást.

“Azt hittük, hogy összeomlott egy épület, vagy, hogy lezuhant egy repülőgép. Mindenki pánikba esett” – idézi a Reuters egy helyszínen tartózkodó gyógyszerész szavait.
forrás:origo

Leave a Reply 348 megnézve, 1 alkalommal mai nap |