< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fukusimai erőmű: több száz kilométer hosszan sugárszennyezett a tengerfenék //Fukushima istasyonu: deniz dibinin radyoaktivite birkaç yüz kilometre

| Mobile | RSS

Fukusimai erőmű: több száz kilométer hosszan sugárszennyezett a tengerfenék //Fukushima istasyonu: deniz dibinin radyoaktivite birkaç yüz kilometre

2011. május 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Fukusimai erőmű: több száz kilométer hosszan sugárszennyezett a tengerfenék

Halászati tilalom van az érintett területen.

A japán tudományos minisztérium pénteken késő este jelentette be, hogy magas radioaktív tartalmú anyagokat találtak egy háromszáz kilométer hosszú, észak-déli tengerszakaszon Keszennumától Csósiig. Fukusima nagyjából a két város között félúton van.

A Kyodo hírügynökség beszámolója szerint a minisztérium figyelmeztetést adott ki, hogy a szennyezés káros lehet a tengeri halakra és más élőlényekre, a tenger gyümölcseire. A minisztérium közlése szerint május 9. és 14. között tizenkét helyszínen észleltek radioaktív jódot és céziumot a tengerfenéken, a parttól 15-50 kilométeres távolságban.

A Greenpeace csütörtökön jelentette be, hogy a tengervízben a megengedettnél magasabb sugárszintet mértek a megsérült atomerőműtől több mint húsz kilométerre. A környezetvédelmi szervezet eddig is azzal vádolta a japán kormányt, hogy nem reagál megfelelően a fukusimai nukleáris katasztrófára. A Greenpeace a japán konyhában szinte mindennap használt tengeri moszatokban normális sugárzás ötvenszeresét mérte. A környezetvédők azt is mondták, hogy független belga és francia laborokban bevizsgáltattak több halat és kagylót is, többükben a megengedettnél magasabb cézium-131 és cézium-137 volt kimutatható.

A március 11.-i, kileneces erősségű földrengés után kismennyiségű sugárzás a levegőbe is jutott a fukusimai erőműből, a szennyezés észlelhető volt Ázsia-szerte. A kínai, a dél-koreai, a fülöp-szigeteki és a vietnámi kormányok is jelentették, hogy érzékeltek radioaktivitást országuk légkörében, de mindig hozzátették, hogy az egészségre nem veszélyes mértékben.

A fukusimai prefektúrán azt mondták, hogy a térség vizeiben egyáltalán nem halásznak. A szomszédos prefektúrák halászai által kifogott tengeri élőlényeket pedig a japán halászati ügynökség szerint több helyen is bevizsgálják, és a kormány teljesen megtiltotta bizonyos halfajok halászatát.
forrás:fn.hu

Fukushima istasyonu: deniz dibinin radyoaktivite birkaç yüz kilometre

Balıkçılık ilgili alanda yasaktır.

Bir Japon bilim bakanlığı Cuma gecesi geç radyoaktif madde içeriği yüksek bir yüz kilometre, kuzey-güney deniz alanlarında Keszennumától Csósiig uzun bulundu duyurdu. Fukushima kabaca iki şehir arasında yarım.

Kyodo haber ajansı bakanlığı kirlilik balık ve diğer deniz canlıları ve deniz ürünleri zarar verebilecek bir uyarı olduğunu bildirdi. Bakanlık raporları 9 Mayıs’ta ve 14 Oniki yerlerde uzak 15-50 kilometre uzaklıkta deniz dibi üzerine radyoaktif iyot ve sezyum arasında gözlendi.

Perşembe günü Greenpeace deniz suyu fazla yirmi kilometre için hasarlı nükleer güç istasyonunda ölçülen maksimum izin sugárszintet daha yüksek olduğunu açıkladı. Çevre örgütü Japon hükümeti Fukushima nükleer felakete doğru yanıt vermiyor suçladı. Greenpeace elli kere normal radyasyon ölçümleri Japon deniz otları hemen hemen her mutfakta kullandı. Çevreciler de Belçika ve Fransa’da bağımsız laboratuarları daha fazla balık ve kabuklu deniz ürünleri de tespit edildi sezyum-131 ​​ve sezyum-137 tarafından izin verilenden daha többükben bevizsgáltattak söyledi.

havaya radyasyon küçük miktarlarda da kirlenme Asya’da saptandı Fukushima santral geldikten sonra 11 Mart i On deprem kileneces. Çin, Güney Kore, Filipinler ve Vietnam hükümetler değil, aynı zamanda radyoaktivite ülkenin iklim olarak algılanması olduğunu bildirdin her zaman kendi sağlığını değil, tehlikeli seviyelere olduğunu da sözlerine ekledi.

Fukushima yılında vilayetin bu bölge sularında balık gelmediğini söyledi. balıkçı ve Japon Balıkçılık Ajansı tarafından yakalanan deniz organizmalarının, komşu ilin içinde ve çeşitli yerlerde test edilir hükümet tamamen belli türler için balıkçılık yasakladı.
Kaynak: fn.hu

Leave a Reply 395 megnézve, 1 alkalommal mai nap |