< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kiverte a biztosítékot a kinyomtatott komment a Fidesz-KDNP-nél

| Mobile | RSS

Kiverte a biztosítékot a kinyomtatott komment a Fidesz-KDNP-nél

2011. május 30. | 1 Hozzászólás | Közélet

Kiverte a biztosítékot a kinyomtatott komment a Fidesz-KDNP-nél

Szeged – Példátlan botránynak, nyílt provokációnak nevezte Kohári Nándor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a Szegedi Szabadtéri Játékok promóciós anyagát, amelyet a pénteki közgyűlésen osztottak ki.

A mappában ugyanis a delmagyar.hu egy kinyomtatott cikkéhez – A Szegedi Szabadtéri Játékok a 2010-es év top önkormányzati cége – a hozzászólásokat is mellékelték. Ezek között – fogalmazott Kohári Nándor – pejoratív, dehonesztáló megjegyzések olvashatók egyes önkormányzati képviselőkkel és a szabadtéri színpadának helyet biztosító Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökével kapcsolatban. A Fidesz-KDNP kezdeményezi, hogy az ügyet soron kívül vizsgálja ki a város kulturális, a vagyongazdálkodási, és a jogi bizottsága. Valamint felszólítják a város címzetes főjegyzőjét, hogy “vizsgálja ki, hogyan terjeszthetnek ilyen anyagot a városházán.”

– Az eset azért is furcsa, mert egy olyan cégtől jön a támadás, amelynek igazgatója egyedüliként a helyén maradhatott a tulajdonosi kör 2010. októberi megváltozása óta – fogalmazott Kohári. A kérdésre, hogy ezek után a fideszes többség tervezi-e az igazgató, Bátyai Edina leváltását, a képviselő úgy válaszolt, a személyi felelősség megállapítása a három bizottság vizsgálata után következik. A további következményekről csak ez után lehet beszélni.

A kifogásolt és szerencsétlenül kinyomtatott komment: „Nemzetközileg is példa nélküli, hogy egy kulturális intézmény zárjon a legsikeresebb mutatókkal. Nikolényi, Korognai, Székhelyi támogatásért sírt, de a nézőtér sokszor kongott. Bátyainál teltház és kitűnő pénzügyi eredmények. Igaza volt annak, aki korábban kitüntetést ajánlott neki! De nyilván mivel sikeres: korbácsot fog kapni. FARKAS étvágyúak LACIkonyhában BAGÓznak, lógó nyelvvel nyaldossák a PÜSPÖK falatot. Bár alapvetően RÓZSAVÖLGYI állatokkal kereskednek. Tapasztaltuk már milyen, ha a szabadtéri miséken paKOLTA Ide vágyait a rendező, színpadra állítva ZALÁN álmok futását.”

Portálunk tapasztalata szerint ehhez hasonló kommentekből pro és kontra nagy számban írnak az egyes pártok militáns szimpatizánsai.
Nem vagyok provokatőr – mondta a delmagyar.hu-nak Bátyai Edina – A dossziéban benne volt egy programfüzet, a Páholy című folyóirat, szereposztásos szórólapok és a delmagyar.hu újságírója, Segesvári Csaba által írt, ránk nézve igen pozitív újságcikk, csupán ezt szerettem volna a képviselő-testülettel megismertetni.
Közölte: a kommentek „irodatechnikai probléma” miatt kerültek a mappába, azokért nem kíván felelősséget vállalni.

Az igazgató elmondta, őt Kormos Tibor, a kulturális bizottság alelnöke (Szabad Város Egyesület) hívta fel azzal, hogy „igen nagy közfelháborodást keltett a mappa”.

– Felhívtam a kulturális bizottság elnökét, Haág Zalán (Fidesz-KDNP- a szerk.) képviselő urat, és utána ültem le, és olvastam el a kommenteket. Ezt nem magyarázkodásnak szánom. Nagy örömömre szolgálna, ha ez a dolog nem kerekedne ekkorára, és szeretném, ha a 80. születésnapunkról szólna a komment
forrás:délmagyar.hu

Leave a Reply 1747 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: