< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Két szállítmány hamis parfüm bukott meg egymás után

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Két szállítmány hamis parfüm bukott meg egymás után

2011. május 30. | hozzászólás | Nav

A tompai Határkirendeltségen jelentkezett belépésre a hétvégén egy görög állampolgárságú férfi az általa vezetett tehergépjárművel.

A benyújtott okmányok alapján több mint 12.000 kg különböző kozmetikai terméket szállított Csehországba.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a rakomány szigorított vizsgálata mellett döntöttek, melynek során kiderült, hogy a raktérben összesen 933 darab különböző világmárka jelzésével ellátott, védjegyoltalom alatt álló kozmetikai termék (parfüm) volt, melyekre vonatkozóan engedélyt bemutatni nem tudtak.

A szakértők előzetes véleménye alapján a parfümök hamisítványok, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a közel 8 millió forint értékű parfümszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Néhány óra elteltével szintén Tompánál jelentkezett belépésre egy görög állampolgár által vezetett tehergépjármű, amely 615 kg kozmetikai terméket szállított Németországba.

A pénzügyőrök – figyelemmel az előző esetre – tételes vámvizsgálatot tartottak, amely hasonló eredményhez vezetett, hiszen a rakodótérből összesen 1.747 db – előzetes szakértői vélemény alapján – hamis kozmetikai termék (parfüm) került elő.

A pénzügyőrök a 14 millió forint értéket meghaladó szállítmányt szintén lefoglalták, a pénzügyi nyomozók az előző esethez hasonlóan ebben az ügyben is eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 1660 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: