< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Csendőrségi jármű gázolt gyerekcsoportot Franciaországban

| Mobile | RSS

Csendőrségi jármű gázolt gyerekcsoportot Franciaországban

Csendőrségi jármű gázolt gyerekcsoportot Franciaországban

Belerohant egy francia csendőrségi furgon egy 23 fős gyerekcsoportba hétfő délután a Párizstól keletre található Tours egyik külvárosi iskolájának a közelében: a balesetben 12-en megsérültek, öt gyerek állapota súlyos – közölte a helyi prefektúra. Az ügyészség később azt közölte, hogy egy nyolcéves kislány belehalt sérüléseibe, a súlyos sérültek száma pedig hét. A France Info hírrádió tudósítása szerint a hivatali jármű a múlt heti Deauville-i G8 csúcstalálkozó helyszínéről szállította el a technikai felszereléseket, amikor a Joué-Lés-Tours elnevezésű előváros egyik körforgalmi pontján elsodorta a gyerekcsoportot. A 6 és 11 év körüli gyerekek két felnőtt kíséretében a szomszédos sportpályára igyekeztek.

A prefektúra szerint a fehér furgon egy gázolaj-folton csúszott meg a körforgalomban. Szintén a prefektúra közlése szerint a 23 kisiskolás közül 12-en megsérültek, ötük állapota súlyos. A többi 11 gyermek és kísérőik sokkos állapotba kerültek. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló mentők a szomszédos sportpályán elsősegélyhelyet állottak fel, ahol a könnyebb sérülteket el tudták látni. A súlyosabb sérülteket a régió kórházaiba szállították. A prefektúrán válságstábot állítottak fel az ügy kivizsgálása végett, a tours-i egyetemi kórházban pedig külön pszichológiai stáb foglalkozik a gyerekekkel és a szüleikkel.
forrás:hir3

Leave a Reply 631 megnézve, 1 alkalommal mai nap |