< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Dagad a pécsi püspökségi botrány

| Mobile | RSS

Dagad a pécsi püspökségi botrány

2011. május 31. | hozzászólás | Közélet

Dagad a pécsi püspökségi botrány. Hétvégén megszólalt az ügyet kirobbantó névtelen feljelentő, egy volt katolikus pap. Ugyanakkor a rendőrség átkutatta az egyházmegye pénzügyeiért felelős volt gazdasági igazgató, Wolf Gyula lakását, aki vélhetően az ügy egyik központi szereplője. Ezúttal iratokat és adathordozókat foglaltak le.

Egy volt katolikus pap a névtelen feljelentő a pécsi püspökségen történt gazdasági visszaélések és más bűncselekmények miatt. Az egyházat morális okokból otthagyó férfi, továbbra is ragaszkodva inkognitójához, az Egyházfórum című lapnak nyilatkozott arról, hogy miért is fordult a hatóságokhoz, melyet követően elrendelték a nyomozást.

Az üggyel kapcsolatos legújabb fejlemény, hogy a rendőrség a napokban házkutatást tartott az egyházmegye volt gazdasági igazgatójánál. „Mind az egyházi hivatalához, mind a magán rezidenciájához kapcsolódó helyiségeket átkutatták, ellenőrizték az általa átadottakat” – erősítette meg a Krónika információját jogi képviselője, Fenyvesi Csaba.

Több püspökségi dolgozót hallgattak már ki tanúként, gyanúsított még nincs, bűnügyi körökből származó információk szerint erre sem kell már sokat várni.
forrás:mr1

Leave a Reply 1820 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: