< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Jobbik: siker az ENSZ rasszizmusügyi különmegbízottjának magyarországi látogatása

| Mobile | RSS

Jobbik: siker az ENSZ rasszizmusügyi különmegbízottjának magyarországi látogatása

2011. május 31. | hozzászólás | Közélet

A Jobbik komoly diplomáciai sikernek tartja, hogy az ENSZ rasszizmusügyi különmegbízottja múlt heti magyarországi látogatásán találkozott a Jobbik gyöngyöspatai elnökével és Gaudi-Nagy Tamással, a parlament emberi jogi bizottságának jobbikos tagjával.

Gaudi-Nagy Tamás hétfői sajtótájékoztatóján beszélt erről, ahol úgy fogalmazott: “Githu Muigai látogatásával döntő fordulat következhet be a cigány-magyar együttélés külföldi megítélésében”. Az ellenzéki politikus közlése szerint ugyanis az ENSZ-raportőr pozitívan igazolta vissza a Jobbik észrevételeit és “kifejezte örömét, hogy a Jobbik saját programmal rendelkezik a kérdésben és az ellenzéki párt is a probléma megoldásán dolgozik”. Konkrétumként említette Gaudi-Nagy Tamás, hogy Githu Muigai is arra kérte a kormányt: gondolja át az etnikai hovatartozással kapcsolatos adatgyűjtés lehetőségét, amit a Jobbik régóta szorgalmaz. Az ENSZ különmegbízottja szerint ugyanis nehéz megfelelő döntéseket hozni, ha nincsenek pontos számok akár az igazságszolgáltatásban, akár az oktatásban vagy az egészségügyben.
forrás:hír3

Leave a Reply 1587 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: