< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hullaházba küldték közmunkára Juditot

| Mobile | RSS

Hullaházba küldték közmunkára Juditot

2011. június 2. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hullaházba küldték közmunkára Juditot

Miskolc – Halottasházba küldte a miskolci önkormányzat a szociális segélyért folyamodó Kolozsi Juditot (57).

A felsőfokú végzettséggel rendelkező hölgy 4 év munkanélküliség után jelentkezett a havi 25 650 forint járandóságért az önkormányzat szociális osztályán, és meg is kapta: azzal a feltétellel, hogy „együttműködik” a megyei kórház patológiai osztályával.

– Hogy hullamosónak kellek, vagy élve akarnak boncolni, az nem derült ki a levélből – lobogtatta meg a határozatot Kolozsi Judit -, azt viszont elmondhatom, hogy 57 évesen anélkül is nehéz lelkileg feldolgozni a munkanélküliség terhét, hogy közben élőhalottnak néznék az embert.
Kolozsi Juditot a pathológiára osztották be dolgozni

Tucatnyi elutasító levéllel igazolja, hogy mindent megtett, hogy valahol munkába állhasson.

– És ezek csak azok, akik válaszra méltattak – legyintett a botcsinálta patológus.

Kolozsi elmesélte, hogy a szociális osztály egy korábbi határozatában még a családsegítő szolgálatnál való jelentkezéshez kötötték a segély folyósítását. Ennek ő eleget is tett, ám a pénz csak nem érkezett meg. Amikor bement reklamálni a városházára, akkor kapta kézhez a patoló­giai „beutalót”. Ezt már csak azért is furcsállotta, mert 55 éves kor fölött senki sem kötelezhető segélyért cserébe munkára. A Blikk elkísérte az asszonyt, amikor az önkormányzati határozattal bekopogott a patológiai osztály ablakán. Jó néhány percbe tellett, amikorra a kórházi dolgozók megértették, hogy nincsen kedves elhunyt, a hölgy senkinek sem rokona, csupán szeretne „együttműködni” velük. De hogyan? Hiába szaladt össze a fél osztály, eluralkodott a tanácstalanság. Esetleg nincs üresedés? – vetettük föl.

– Éppenséggel van felvétel, egy adminisztrátort keresünk, vágta rá egyikük bizakodva. Amikor az is kiderült, hogy Judit a gimnáziumban tanult latinul, az orvosok szeme felcsillant. Végül aztán bebizonyosodott, hogy félreértés történt, Juditból így nem lett sem adminisztrátor, sem hullamosó.

– Tévedésből került rá a patológiai osztály a levélre, az egyik munkatársunk félreütötte a számítógépes rendszerben – magyarázta el Szép Mária, a szociális osztály vezetője. – Fatális tévedés történt, amiért már elnézést is kértünk – nyomatékosította az osztályvezető.
forrás:blikk.hu

Leave a Reply 356 megnézve, 1 alkalommal mai nap |