< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Mesterházy: félelem járja be Magyarországot

| Mobile | RSS

Mesterházy: félelem járja be Magyarországot

2011. június 2. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Mesterházy Attila szerint félelem járja be az országot, hiszen a kormány embereket félemlít meg, bocsájt el vagy bélyegez meg csak azért, mert másképpen gondolkodnak. A szocialisták elnök-frakcióvezetője ezt csütörtökön Püspökladányban, az ellenzéki párt részországgyűlésén mondta.

Mint fogalmazott, a szocialista pártnak ebben a helyzetben az a dolga, hogy beszéljen ezekről a dolgokról és alternatívát nyújtson a társadalomnak.

Kijelentette: Magyarországon a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt nem lesz, hanem már van szociális válság. Ennek oka szerinte az, hogy a kormány az általa preferált társadalmi osztályoknak kedvez, de a legnehezebb körülmények között élőkön nem segít, sőt egyre több terhet ró rájuk.

A mintegy hetvenfős hallgatóság előtt Mesterházy Attila közölte, egyetért az Orbán Viktor kormányzati évértékelőjén mondottak közül azzal, hogy “az elmúlt egy év kormányzati teljesítménye nem lesz elég a következő három évre”. Értékelése szerint ugyanis a kormány “gazdasági zsákutcába, szociális válságba” taszítja az embereket.

A Leghátrányosabb helyzetben lévőkért címmel megrendezett összejövetelen éppen ezért igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy a kormány cserben hagyta a vidéket, a legnehezebb helyzetűek képviseletéről lemondott – mondta a pártelnök.

Megítélése szerint a kormány nemcsak elfogadja a létező társadalmi és regionális különbségeket, hanem még növeli is azokat. A Fidesz ezzel éppen azt teszi
forrás:délmagyar.hu

Leave a Reply 221 megnézve, 1 alkalommal mai nap |