< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kampánypénzből fizette le szeretőjét az amerikai elnökjelölt

| Mobile | RSS

Kampánypénzből fizette le szeretőjét az amerikai elnökjelölt

2011. június 4. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kampánypénzekből próbálta hallgatásra bírni ágyasát az amerikai elnökjelölt. Egy ideig a munkatársa vállalta az apaságot.

Vádat emeltek John Edwards volt demokrata szenátor, alelnök- és elnökjelölt ellen, aki sokáig tagadta, hogy a 2008-as kampány idején viszonyt folytatott stábja videósnőjével.

John Edwards

Edwards gyermeket nemzett Rielle Hunternek, majd több százezer dollárt fizetett ki neki kampánytámogatásokból, illetve költött arra, nehogy a felesége, Elisabeth tudomást szerezzen a viszonyról. Az apaságot egy ideig Edwards stábjának egyik tagja, Andrew Young vállalta magára, aki 2010 januárjában leleplező könyvet jelentetett meg az ügyről. A politikus néhány nappal a könyv bemutatása előtt ismerte el a házasságon kívüli kapcsolatot és a gyereket.

A nagyesküdtszék által emelt vádak között – amelyekről a CNN pénteki értesülése szerint még vádalku születhet – szerepel az összeesküvés, hamis nyilatkozattétel és a kampányfinanszírozási törvények megsértése. A titkolt viszony idején Elisabeth Edwards rákbeteg volt. Az asszony tavaly decemberben hunyt el.

Edwards 2004-ben John Kerry oldalán volt a demokraták alelnökjelöltje, majd 2008-ban maga próbálkozott a Fehér Ház meghódításával, de a pártján belüli előválasztások során alul maradt Barack Obamával szemben.
forrás:hiradó

Leave a Reply 220 megnézve, 1 alkalommal mai nap |