< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: „Aki nem ment kellő elánnal a rendőrök ellen, azt lefokozták”

| Mobile | RSS

„Aki nem ment kellő elánnal a rendőrök ellen, azt lefokozták”

2011. június 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

„Aki nem ment kellő elánnal a rendőrök ellen, azt lefokozták”

Név szerint vallott a Budaházy-perben egykori Hunnia Mozgalom-beli társaira Sós Tibor, aki úgynevezett katonának jelentkezett a 2006 őszi események hatására a Budaházy György vezette szervezetbe.

A tanú fővezérként említette az elsőrendű vádlottat, Budaházy Györgyöt, helyetteseként pedig a harmadrendű vádlottat, Szász Endrét nevezte meg. Az ügyészség őket gyanúsítja azzal, hogy molotov-koktélos támadásokat hajtottak végre MSZP és SZDSZ pártirodák és képviselők otthona ellen. Az interneten tartották a kapcsolatot és állandó edzésben voltak. A cél a hatalom úgymond önkénye elleni fellépés, a politikusok parlamenti döntéseinek befolyásolása volt, derült ki a tanúvallomásból.

A vádiratban lévő legsúlyosabb cselekmény – Csintalan Sándor megverése. A tanú szerint ez is a Hunniához köthető – noha Magyarok Nyilai néven vállalták el a későbbi akcióikat. A tanú maga is négy támadásban vett részt. Ellene megszűnt a büntetőeljárás. Hogy miért az titok.

Budaházyék nem kapták meg a kihallgatásra érkezett Sós Tibor nyomozati vallomását – ezt jegyzőkönyvezték. (Az ATV Híradója pedig nem mutathatja a Hunnia mozgalom katonáját, és a vallomása közben sem forgathatott.) Ami előéletét illeti: 2006 őszén kezdődött minden a Várban tartott úgynevezett alkotmányozó nemzetgyűlésen. Sós itt jelentkezett a Hunnia Mozgalomba Azt mondta ma, felháborították az akkori rendőri brutalitások. A cél a Várban egy árnyékkormány megalakítása volt és az, hogy „akik eladták az országot, azokat leváltsák”. 2007 elején alakult meg a mozgalom. Rendszeres tréningeket tartottak Diósdon – önvédelemre és a tüntetéseken való küzdelemre edzettek. Sós többször a Vérmezőn és a népligetben találkozott csoportjával.

Sós szerint Budaházy megkövetelte tőlük, hogy a soron következő csetepatékon aktívak legyenek. Aki pedig nem ment kellő elánnal a rendőrök ellen, le is válthatták a vezetői posztról. Vascsöveket, csuklyát, és fekete kapucnis pólót készítettek. Majd molotov koktélokat. Egy népligeti találkozón kaptak listát arról a 10-12 fős csoport tagjai, milyen pártházak és kormánypárti politikuslakások ellen kell saját készítésű bombát dobni. Az egészségügyi törvény – szerintük az ország javainak kiárusítása miatt határozták el az akciókat. Például a kőbányai MSZP-székház és a XI. kerületi SZDSZ irodák elleni támadást. Sós szerint három társa követte el a kőbányai MSZP-székház elleni robbantást. Majd fél órával később, a bíró kérdésére már nem emlékezett, kik beszélgettek a robbantásról. Emiatt a bíróság újabb szünetet rendelt el.
forrás:atv.hu

Leave a Reply 262 megnézve, 1 alkalommal mai nap |