< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Felkutatná maradványait egy búvár Nem viccelnek: meglesz Oszama holtteste?

| Mobile | RSS

Felkutatná maradványait egy búvár Nem viccelnek: meglesz Oszama holtteste?

2011. június 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy 59 éves profi mélytengeri búvár kijelentette: nem viccel, tényleg felkutatja a terroristavezér holttestét.

Bill Warren valaha medencéket értékesített Kaliforniában, jelenleg éjszakai bárokban énekel Vegasban és Los Angelesben. Igazi szenvedélye azonban a mélytengeri búvárkodás. Már több alkalommal próbált meg hajóroncsokat felkutatni, a kilencvenes évek elején még Erzsébet királynőnek is levelet írt terveiről, mikor egy rég elveszett kalózhajó után kutatott.

A kissé talán bogaras fickó most az Arab-tengert veszi célba a hat hete meggyilkolt, majd tengeri temetésben részesült bin Laden nyomát kutatva. A német DPA-nak tett nyilatkozata szerint egyáltalán nem viccel. „A legfőbb motivációm, hogy megtudjam, elnököm igazat mondott-e, és bin Laden valóban holtan fekszik az óceán mélyén.”

Tervei szerint egy hónapon belül indulna Indiából egy kis csapat élén kamerákkal és szonárokkal felszerelkezve, és azt állítja, már három befektetőt is talált, akik összedobják azt a 400.000 dollárt, amibe az expedíció várhatóan kerülni fog.

Ugyanakkor feltételezi, előbb utóbb „Obama elnök, vagy valamely megbízottja megpróbál majd lebeszélni a kutatásról.” Warren tisztában van vele, hogy ha sikerül megtalálni a holttestet, az sok komplikációhoz fog vezetni, hiszen ez egy rendkívül érzékeny dolog.

Ami az azonosítást illeti, a búvár DNS tesztet akar végrehajtani, de a kutatások szerint sok tengeri élőlény képes percek alatt eltüntetni egy disznó hulláját, ami arra enged következtetni, hogy az Arab Tenger mélye nem feltétlenül a legjobb tárolóhely egy holttestnek.

Warren úgy számolja, 8 hét elég lesz arra, hogy megtalálja Oszama testét, ami nagyjából a 1,5%-a annak az időnek, amennyit az amerikai kormány fordított a terroristavezér felkutatására.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 250 megnézve, 2 alkalommal mai nap |