< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fehér patkány harapott meg egy szegedi óvodást

| Mobile | RSS

Fehér patkány harapott meg egy szegedi óvodást

2011. június 27. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Feltehetően korábban házi kedvencként tartott és utcára tett fehér patkány harapott meg egy kisgyermeket az egyik szegedi óvoda udvarán – közölte az Orpheus Állatvédő Egyesület hétfőn.

A civil szervezet által működtetett szegedi ebrendészet munkatársai befogták az állatot, és megfigyelésre karanténba helyezték. Az egyesület közleménye szerint a fehér patkány az állatkereskedések egyik kedvence, bárki bármikor néhány száz forintért megvásárolhatja. Nagy valószínűséggel a harapós állat is házi kedvencként kezdte, és megunt állatként végezte, tulajdonosa kitette az utcára. Az állat valószínűleg nem veszett, így a kisgyermeknek nem kell kockázatoktól sem mentes oltássorozaton átesnie.

A civil szervezet tapasztalata az, hogy a rágcsálók ugyanúgy okozhatnak marásos, harapásos sérülést, mint a kutyák, macskák vagy a többi háziállat. A gyerekeket fel kell világosítani, hogy az utcán látott idegen állatokhoz egyáltalán ne vagy csak kellő körültekintés mellett nyúljanak – áll az egyesület közleményében.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 356 megnézve, 1 alkalommal mai nap |