< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Kék hírek Vásárhelyről (Hódmezővásárhely Rk.)

| Mobile | RSS

Kék hírek Vásárhelyről (Hódmezővásárhely Rk.)

2011. június 27. | 92 hozzászólás | Rendőrségi hírek

– Kétszáz kilónyi acélt lopott
– Tiltott kéjelgés miatt vették őrizetbe
– Ha az ember szerelmes, nem vonatkoznak rá a törvények
– Útban volt a fabódé

Összesen közel kétszáz kilónyi acél alkatrészeket lopott el egy 19 éves fiú az éj leple alatt az egyik hódmezővásárhelyi telephelyről. A rendőrök akkor fogták el, amikor a kiskocsit a színesfém felvásárló telephelyről hazafelé tolta.

Pénteken délelőtt érkezett bejelentés a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, mely szerint ismeretlen tettes bement az Erzsébeti úton lévő telephelyre, ahonnan acél szerkezeteket vitt magával összesen mintegy kétszáz kilónyi súlyban. A helyszínre érkező rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során ellenőrizték a színesfém felvásárló telephelyeket is. Ennek során az egyik vállalkozónál megtalálták a lopott acélt, aki azt is megmondta, hogy ki adta le azt.

A rendőrök ezután visszaindultak a telephelyre, de eközben felfigyeltek három fiatalemberre, akik egy kiskocsit toltak. Az intézkedés során a fiatalok meglehetősen zavartan viselkedtek, és nyilvánvalóan egy hamis legendával álltak elő, mely szerint cseresznye szedésért cserében kapták a színesfémet. A rendőrök kérdéseire azonban belezavarodtak a történetbe, és egyikőjük – a 19 éves fiú – beismerte, hogy ő lopta el a kétszáz kilónyi acél alkatrészeket. A rendőröknek azt mondta, hogy családja szegény, ezért úgy döntött, hogy kerékpárjával útnak indul az éjszaka leple alatt és körbenéz a városban, hogy mit tudna ellopni. Ennek során ment be a telephelyre, ahonnan a kétszáz kilónyi színesfémet több körben hordta el. A fiatalember ellen lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Szabálysértési őrizetbe vett a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egy 32 éves mindszenti nőt, aki szombaton délelőtt Székkutas külterületén nyújtott szexuális szolgáltatást egy középkorú férfinak. A rendőrök eközben érték tetten a prostituáltat, akit előállítottak. A nő gyorsított eljárásban áll bíró elé tiltott kéjelgés szabálysértése miatt.

Ő ott közlekedik és ott üvöltözik, ahol akar, mivel szerelmes. Ezt mondta az intézkedő rendőröknek egy 23 éves fiatalember Hódmezővásárhelyen az Andrássy utcán szombaton éjszaka, amikor igazoltatni akarták, mert az út közepén kiabált és italozott. A fiatalembernél személyi igazolvány sem volt, mire szintén volt válasza: neki nem kell azt magánál tartani és nem is köteles igazolni magát. Az egyenruhásokat nem győzték meg a kifogások és szabálysértési feljelentést tettek a csendháborító erősen ittas fiatalember ellen.

Tetten értek a vásárhelyi járőrök egy 24 éves fiatalembert is szombaton éjszaka, aki erősen ittas állapotban nekiment, majd belerúgott az egyik fabódéba a Kossuth téren. A férfi érdemi magyarázatot nem tudott adni tettére, garázdaság miatt indult ellene eljárás.

Dr. Szenti Szabolcs r. százados
sajtószóvivő
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Leave a Reply 1045 megnézve, 1 alkalommal mai nap |