< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Kánikulában sem pihen az adóhatóság: kezdődik a nyári ellenőrzéssorozat

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Kánikulában sem pihen az adóhatóság: kezdődik a nyári ellenőrzéssorozat

2011. június 27. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága 2011. június 27-én megkezdi nyári ellenőrzéssorozatát, amelynek során idegenforgalmi és turisztikai célpontok, strandok, vendéglátóegységek, fesztiválok számíthatnak fokozott ellenőrzésre. Az ellenőrzéssorozat augusztus 28-ig tart.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága – az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan – 2011. június 27. és augusztus 28. között fokozott és összehangolt ellenőrzéseket tart az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken, strandokon, kereskedelmi és vendéglátó egységeknél, kempingekben, jelentősebb rendezvényeken, fesztiválokon és vásárokon.

Ez idő alatt az ellenőrök a számla-, és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a forgalmazott árucikkek eredetét, a jövedéki termék forgalmazására vonatkozó szabályok betartását valamint azok adózott voltát (adójegy illetve zárjegy megléte) és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják kiemelten, de az adóhatóság a pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatban az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélések miatt jelentős hangsúlyt fektet a pénztárgépek szabályos működtetésének ellenőrzésére, valamint az adózók által használt számítógépes szoftverek vizsgálatára is.

A nyári ellenőrzéssorozatban a NAV Közép-magyarországi regionális adóügyi, vámügyi, illetve bevetési munkatársai mellett részt vesznek a fővárosi és Pest megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek (fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és munkaügyi, népegészségügyi szakigazgatási szervek) ellenőrei is.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Németh Gabriella

szakmai tanácsadó, szóvivő

30/627-6768

e-mail: nemeth.gabriella@nav.gov.hu

Leave a Reply 370 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: