< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Origo: A legdrágább ajánlattal nyert állami megbízást Pintér volt cége

| Mobile | RSS

Origo: A legdrágább ajánlattal nyert állami megbízást Pintér volt cége

2011. június 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Újabb értékes állami megbízást nyert el két másik céggel együttműködve az a biztonsági cég, amely korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában állt. Az Origo szerint a cég két másik vállalkozással összefogva kapta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által meghirdetett, feltehetően évekre szóló munkát. A közbeszerzési dokumentumból kiderül, hogy a nyertes cégek adták be a legdrágább ajánlatot, írja az Origo.

A Közbeszerzési Értesítő hétfői számában jelent meg az a hirdetmény, amelyből kiderül, hogy a két másik céggel összefogó Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) nevű cég nyerte el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által hónapokkal ezelőtt meghirdetett vagyonvédelmi megbízást. Az MNV az egyik legnagyobb állami cég, és a megbízás nem is csak annak a székházára, hanem a “saját és kezelt vagyonába tartozó ingatlanok komplex vagyonvédelmére” is vonatkozik a közbeszerzési hirdetmény szerint.

A CBSZ korábban Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter tulajdonában állt. Pintér nem sokkal a tavalyi parlamenti választások előtt adta el tulajdonrészét, amikor már a kiszivárgott információk szerint egyre biztosabbá vált, hogy a Fidesz győzelme esetén ő lesz a belügyminiszter. A kormányváltás után az addig is a piac meghatározó szereplőjének számító cég több állami megbízást is kapott, köztük a Magyar Villamos Művektől és a Magyar Fejlesztési Banktól.

Az MNV idén februárban hirdette meg a vagyonvédelmi szolgáltatásokra vonatkozó közbeszerzést, és az akkori felhívásban az szerepelt, hogy a szerződés 2014. december 31-ig szól. Az eredményhirdetésről szóló mostani hirdetményben már nem szerepel ez a dátum, így nem tudni, hogy a megállapodás végül is meddig érvényes. A dokumentumból ugyanakkor annyi kiderül, hogy a nyertes pályázó havi közel százmillió forintos (nettó 97,7 milliós) díjban részesült. Szerepel ugyanakkor a hirdetményben az is, hogy a vagyonvédelmi feladatokat “bruttó 400 M Ft + 200 százalék/év keretösszegben” látják el, de az nem világos, hogy ez pontosan mit takar.

A dokumentumból kiderül, hogy öt ajánlat érkezett a pályázatra, és az MNV ebből a legdrágábbat választotta ki. A legalacsonyabb havi 61,8 millió forintról szólt, tehát közel 36 millióval volt kevesebb a végül győztes ajánlatnál. Hétfőn délelőtt a lap kereste az MNV-t, hogy miért a legdrágább ajánlatot választották, illetve hogy pontosan milyen időtartamra és keretösszegre szól a szerződés, választ későbbre ígértek.

forrás:atv/Origo

Leave a Reply 332 megnézve, 1 alkalommal mai nap |