< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Megbírságolták a Fideszt

| Mobile | RSS

Megbírságolták a Fideszt

2011. június 29. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Meg az MSZP-t is. A tétel szerény, mindössze ötven-ötvenezer forint. És még száz. Az ok: a két párt jogellenesen küldött szét politikai tartalmú esemeseket.

Elektronikus kereskedelmi bírsággal sújtotta a Fideszt és az MSZP-t a a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság. A múlt hónapban hozott döntésről most számolt be egy szakblog.

A büntetés összege mindössze ötven-ötvenezer forint. Az ok pedig az, hogy a két párt jogellenesen küldözgetett politikai tartalmú esemeseket. Az indoklás szerint mivel a politikai tájékoztatás elektronikus hirdetésnek minősül, így alkalmazni kell rá a reklámtörvény, mely szerint SMS küldéséhez a címzett előzetes hozzájárulására van szükség, továbbá a kiküldött üzeneteknek tartalmazniuk kell a leiratkozási lehetőségeket.

Szor három

A bírság csak első látásra azonos összegű. Ugyanis míg a kormánypárt esetén csupán maga a Fidesz utalja azt az ötvenezret, a szocialisták pártként ugyanennyit buknak, és ráadásként a hirdetési szolgáltató Köz-Tér-Ház Kft.-t is fizet százezer forintot.

A FIDESZ esetében egyetlen panaszos emelt kifogást, mégpedig az ellen, hogy a korábban adott hozzájárulását visszavonva, a megelőző hatósági tiltás ellenére továbbra is politikai esemeseket kapott a narancsosoktól.

Az MSZP csúnyábban viselkedett: a határozat szerint 2010 őszén több alkalommal olyan SMS-ben buzdította a panaszosokat pártrendezvényeken való részvételre, amelyekben semmilyen tájékoztatás nem szerepelt arról, miként lehet lemondani a további SMS küldést; az SMS küldő telefonszámot felhívni nem lehetett, az SMS-számra írt leiratkozó üzenetekre nem történt reagálás.

Mivel a vörösöknek korábban már volt hasonló ügye a hatósággal, a további jogsértő cselekménytől való eltiltás mellett bírság fizetésre kötelezte a hatóság.
forrás:fn.hu

Leave a Reply 1895 megnézve, 3 alkalommal mai nap |