< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Szegedi Somogyi könyvtár nyári nyitva tartása

| Mobile | RSS

Szegedi Somogyi könyvtár nyári nyitva tartása

2011. július 1. | 1 Hozzászólás | Kultúra

A Somogyi-könyvtár Dóm téri központi épülete július 4-től 16-ig zárva tart. Ez idő alatt a fiókkönyvtárak a megszokott nyitvatartási rend szerint várják látogatóikat.

Amint minden év nyarán, idén is változik a Dóm téri központ nyitva tartása. Július 18-tól augusztus 27-ig hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10-18 óráig, csütörtökön 13-18 óráig, szombaton 10-16 óráig állunk olvasóink rendelkezésére.

Vakációs gyermekprogramok a fiókokban
„Meseszövés”, diavetítés, óriás társasjáték, bábvarrás, agyagozás, kavicsfestés, sókerámia – csupán ízelítő a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárainak vakációs ajánlatából. Nyolc fiókkönyvtárban várják az általános iskolás gyerekeket, akik kedvük szerint válogathatnak a jobbnál jobb időtöltésekből. Az előbbiek mellett a gyerekek még a Gulliver játék-nagykereskedés játékait is kipróbálhatják.
A foglalkozások ingyenesek, de a férőhelyek korlátozott száma miatt egyes könyvtárakban előzetes jelentkezés szükséges.
Részletes programkínálat a könyvtár honlapján (www.sk-szeged.hu). Bővebb tájékoztatás személyesen, telefonon vagy a fiókok e-mail-címén.

Betyárok, szobrok, színészek
Izgalmas olvasnivalók sorakoznak a Somogyi-könyvtár digitális könyvtárának „polcain”. A Szeged története iránt érdeklődők Reizner János és Blazovich László műveibe lapozhatnak bele. A helyi iparosság múltját Hilf László tárta föl. A szegedi színészet eseménydús krónikája Szmollény Nándor és Sándor János nyomán tárul elénk. A város közterein és rejtett zugaiban kifüggesztett emléktáblák között Tóth Attila munkája igazít el bennünket.
Az árvíz után kényszerűségből lebontott régi városháza tervezője, Vedres István még verseket is írt a hajdani alapkőletétel alkalmából. Az írásokat összegyűjtő kötet gyönyörűen illusztrált, megsárgult lapjai bizonyára fölkeltik az ínyenc olvasók érdeklődését.
Az amerikai magyarság dokumentumait őrző Vasváry-gyűjtemény kincsei között is böngészhetünk. A már címében is sokat ígérő Szegedi bűnkrónika pedig a hajdani betyárvilág hírhedt alakjait állítja elénk.
A digitális olvasnivalók a könyvtár honlapjáról (www.sk-szeged.hu) érhetők el.

Üdvözlettel:
Andóczi Balogh Éva
PR-munkatárs
Somogyi-könyvtár
06 30 492 9099

Leave a Reply 1114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: