< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Jobbik: a kormány “kimondta a halálos ítéletet” a devizahitelesek felett

| Mobile | RSS

Jobbik: a kormány “kimondta a halálos ítéletet” a devizahitelesek felett

A párt szerint a kormány a kilakoltatási moratórium feloldásával “kimondta a halálos ítéletet” a devizahiteles családok felett.

Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a kormány valódi megoldást nem kínált a devizahiteleseknek, csupán a problémát volt képes elodázni a következő kormányzati ciklusra.

Hozzátette: a megsegítésükre fordított néhány milliárd forint “eltörpül” a multinacionális nagyvállalatok, vagy az ingatlanokra számító szabályozott ingatlanbefektetési társaságoknak biztosított adókedvezmények mellett.

A Jobbik közleményében felszólította a kormányt, akadályozza meg, hogy a magyar családok elveszítsék otthonaikat, egzisztenciájukat.

Péntektől hatályát vesztette az a rendelkezés, amely eddig kizárta a jelzálogalapú devizahitelezést, valamint részlegesen megszűnt az árverezési és kilakoltatási moratórium. Az erről szóló – június 20-án elfogadott – törvény értelmében – bár eredetileg teljesen kikerültek volna a moratórium hatálya alól – október 1-ig a nagy értékű ingatlanok legfeljebb 2 százalékát lehet értékesíteni.

A törvény értelmében ilyen ingatlannak számít, amelynél a hitelösszeg a hitel folyósításakor meghaladta a 20 millió forintot, a lakóingatlan lakáshitel-szerződésben meghatározott forgalmi értéke pedig a 30 millió forintot.
forrás:hiradó

Leave a Reply 340 megnézve, 1 alkalommal mai nap |