< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: MSZP: Orbán megrendelést adott ki a leszámolásra

| Mobile | RSS

MSZP: Orbán megrendelést adott ki a leszámolásra

2011. július 4. | hozzászólás | Közélet

A szocialisták szerint átpolitizálva zajlik az ügyészségi nyomozás a titkosszolgálati ügyekben.

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja “súlyos aggodalmát fejezi ki az elmúlt napok történéseivel kapcsolatban, amelyek alkalmasak a közvélemény bizalmának megrendítésére a nyomozati eljárások pártatlanságával és politikamentességével kapcsolatban”.

A szocialisták MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint “a bizalom elsősorban azért rendülhet meg, mert koránt sem bizonyos, hogy a kormányzó párt politikai érdekeitől függetlenül folyhat a nyomozás, bűnüldözés”. A miniszterelnök nyilvánvaló politikai megrendelést adott ki a “leszámolásra” – írják.

Ráadásul – folytatják – az elmúlt napokban szerintük az is kiderült, hogy eszközként használják fel az ügyek átpolitizálásához az újságokat és televíziókat is. Az MSZP szerint ha “ilyen gyanút keltő módon” lehet eljárni a figyelem középpontjába kerülő ügyekben is, akkor a hasonló figyelmet kiharcolni nem tudó kisember még könnyebben párt- vagy személyi érdekektől befolyásolt, igazságtalan eljárások áldozatává válhat.

Az MSZP a közvélemény megnyugtatását, a bizalom helyreállítását, az illetékes szervek tiszta, világos, minden gyanú fölött álló eljárását és a nyilvánosság lehető leggyorsabb tájékoztatását követeli.
forrás:fn.hu

Leave a Reply 221 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: