< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Üdvözlik a helyi erők megerősítését.Szakosított rendőri egységeket állítana fel a Jobbik

| Mobile | RSS

Üdvözlik a helyi erők megerősítését.Szakosított rendőri egységeket állítana fel a Jobbik

2011. július 7. | hozzászólás | Közélet

A Jobbik üdvözli, hogy a kormány a rendőrség helyi erőinek a megerősítésével igyekszik javítani a közbiztonságon, azt azonban sajnálja, hogy nem hozzák létre a különféle bűnelkövetési formákra szakosodott rendőri egységeket.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki közleményében azt írja, szerintük a rendőrség csak akkor léphet fel sikeresen a bűnözéssel szemben, ha erőinek elosztása követi az ország különböző régióinak bűnügyi fertőzöttségét, a bűnüldöző egységeinek szakosodása pedig nem területi, hanem funkcionális alapon valósul meg.

“A rendőrség – a Fidesz által diktált politikai korrektségből – nem állít fel a cigánybűnözésre specializálódott rendőri egységeket sem”, annak ellenére, hogy a belügyminiszter nemrég az etnikai konfliktusokat kezelni képes rendőrök képzéséről beszélt – áll a jobbikos politikus közleményében.

A Jobbik szakpolitikusa úgy véli, hogy az eredményes fellépéshez a rendőrség egyes egységeit specializálni kell például a “cigánybűnözés”, vagy a fiatalkorúakat érintő diszkódrogok kereskedelme elleni fellépésre. Az ellenzéki párt továbbra is a csendőrség felállítása mellett érvel.

A belügyminiszter a hét elején jelentette be, hogy meg kívánják erősíteni a kistelepüléseken a körzeti megbízotti rendszert. Pintér Sándor az Országgyűlés önkormányzati bizottsága előtt elmondta, hogy több mint másfél ezer településen erősítik meg a körzeti megbízotti szolgálatot, továbbá 550 olyan településre fognak vezényelni körzeti megbízottat, ahol eddig nem volt iroda.

A belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt kedden azt mondta: nincs szükség sem önkormányzati rendőrségre, sem pedig csendőrségre, mert a fegyveres szervezetek el tudják látni közrendvédelmi a feladataikat.

Pintér Sándor a múlt hét elején a budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémián úgy fogalmazott, hogy olyan rendőrök képzése a cél, akik képesek felkészülten kezelni az etnikai konfliktusokat.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: