< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A fiatal lányt könnyen elkábítja az idősebb pasi Korai szex, terhesség a nagy korkülönbség átka?

| Mobile | RSS

A fiatal lányt könnyen elkábítja az idősebb pasi Korai szex, terhesség a nagy korkülönbség átka?

2011. július 11. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Sok tanulmányt olvashatunk manapság a különféle kapcsolatokról, többek között a nagy korkülönbséggel járó kapcsolatokról. Azok a lányok, akik 18 alatt egy jóval idősebb partnert választanak, sokkal nagyobb eséllyel bonyolódnak bele a szexbe.


A tinédzserkorú anyukák esetében az apukák mindig idősebbek. A tinédzser kori szülőségnél az esetek felében, míg a lányok épphogy betöltik (vagy be se töltik) a 18-at, a fiúk pedig 22-25 év közöttiek. Továbbá az esetek 1/6-ában idősebbek, mint 25 év.

Mindannyian tudjuk, hogy ez már-már szinte természetes lett. Mivel a lány fiatal, nagyon tapasztalatlan, „tudatlan”, így nagyon kevés esetben védekeznek. Az esetek 90%-ában pedig vagy egy elkapott STD vagy egy nem kívánt terhesség lesz a vége.

Egyébként a 15-17 évesek körében, akinek idősebb barátja van – ezen felmérés szerint – még mindössze csak 5,7%. A terhességi arány ebben az esetben pedig 3,7-szer magasabb, mint azoknál, akiknél maximum két év a korkülönbség.

Egy másik tanulmány szerint pedig a fiatal lányok egy része sokkal szívesebben szexel idősebb pasival, mint saját korabélivel.

Az idősebb partner akarata érvényesül

Egy következő kutatás szintén érdekes eredményeket tár elénk. A szexuálisan érintkező fiatalok körében nagyon magas az a százalék, akiket kényszerítettek. A nők 74%-a már szexelt 14 éves korára, 60%-a pedig 15 éves korára mondja. Ezekből az első adat közül 40%-át, míg a második adat közül a nők a 25%-át kényszerítették az aktusra.

A szex a fiatal nők körében gyakran önkéntelen. Szinte mindig az idősebb pasi miatt történik meg a nem kívánt aktus. És pont az idősebb pasi lehet az, aki beleviszi őket a szexbe, és a fiatal nők gyakran ezért nem is mernek szólni a védekezésről. Így pedig hatalmas hibát elkövetve.

Néhány kijózanító tanács

Miközben egy kapcsolatban vagy, tedd fel magadnak a kérdéseket: Érzek magamon nyomást? Rám akarnak kényszeríteni valamit, amit nem akarok? Kényszerítenek, szexuális élet élésére mikor nem akarom? Valaha kényszerítettek? Úgy gondolod, helyes a szex ilyen korban? Szeretnék egy tanonc lenni az öregebb pasi mellett?

Ezeket a kérdéseket egyébként nyugodtan felteheted a veled, egyidős partnereddel szemben is. Sokkal többet beszél a szexről, mint én? A partnered érdekelt a te szexuális egészségedben? Hajlandóak-e szűrést végezni? Vagy inkább nem mennek el semmilyen nemi betegség kiszűrésére? Kérés nélkül húz kondomot?

Egy idősebb partner

Szinte mindig sokkal tapasztaltabb, mint te. Ezért lenne fontos, hogy az idősebb partnereddel vitassátok meg ezeket a problémákat, legyetek őszinték egymással, és figyeljetek a másik szexuális igényeire, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

Elmesélték neked az ő kamaszkori tapasztalataikat? Amilyen félelmed volt, meg tudtad kérdezni tőlük? Most már teljesen megnyugodtál? Nincsenek kételyeid? Meg lehet vele beszélni, hogy a kor igenis gondot okozhat? Vagy egyszerűen csak legyint, hogy a kor nem számít? Mi van azokkal a dolgokkal, amelyekről téged kérdezett? Figyelt rád? Megértett? Segített? Vagy rád se bagózott?

Kicsit furcsa lehet beszélni erről, főleg egy idősebb partnerrel. De sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy muszáj. Fontos, hogy te is jól érezd magad, ne érezd magad elnyomva, és az ágyban se legyenek gátlásaid.

Ha a barátod nem figyel rád, hogy neked mik a vágyaid, elképzeléseid és hogyan éreznéd jól magad az ágyban, akkor az valójában szexuális törődés?

Mindent a csillogásról

Tény és való, hogy menő lehet idősebb baráttal lenni. Sokan irigyelhetnek téged, és a pasi általában sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik mind az élet, mind szexuális téren.

Sokkal nagyobb a szabadsága, és valószínűleg sokkal okosabb is, mint te, ezért lehet vonzó. Könnyű elkápráztatni a fiatal lányokat, hisz ezek a fiúk nagy része már túl van ezen a korszakon, így minden apró hibát ki tudott javítani.

De vigyázzunk! Ha valaki hibátlannak tűnik, ő valószínűleg nem az! Ha ragaszkodik a kinézetéhez és a stílusához, valószínűleg palástol valamit! Ha azt akarod hogy valaki szeressen, követeld meg az őszinteséget! Győződj meg a teljes személyéről, ne csak felszínesen ismerd meg!

Te vagy az igazi?

Természetesen figyelj oda, hogy a barátodnak ténylegesen rád van-e szüksége! Volt több fiatal lánnyal, vagy inkább az ő korosztályából választ? Miért kezdett veled? A partnered tiszteletben tartja az életedet, és az elképzeléseidet? Vagy inkább csak az övéit?

Ha egy barátnőd, vagy a barátod azt mondja, hogy a kor ténylegesen nem számít, valószínűleg hazudnak. A kor minden esetben számíthat, hisz más korosztály vagytok más vágyakkal és baráti körrel.

Ezért fontos, hogy odafigyeljetek egymásra. Ha a barátod nem hallgat meg vagy nem tudtok rendesen beszélgetni, akkor a kapcsolatotok hamarosan össze fog omlani, hisz már az alapozásnál el lett rontva.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 935 megnézve, 1 alkalommal mai nap |