< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Viharos szél, jégeső jöhet, de alig enyhül a hőség

| Mobile | RSS

Viharos szél, jégeső jöhet, de alig enyhül a hőség

2011. július 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Sokfelé éjszaka is 30 fok közelében marad a hőmérséklet.
A napsütés mellett egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet. A Kisalföldön néhol, máshol több helyen várható zápor, zivatar. Keleten intenzív zivatar is előfordul, felhőszakadással, jégesővel. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos széllökésekre is számítani kell, amihez jégeső, és nagyobb mennyiségű csapadék (20-30 mm) társulhat. Egy-egy heves zivatar sem kizárt, amelyet 90 km/h körüli vagy azt meghaladó szélroham, esetleg 2 cm fölötti jég kísérhet.

A hőmérséklet délután általában 31, 36 fok között, északnyugaton 29, 30 fok körül alakul. Késő este többnyire 23, 29 fok valószínű.

Csütörtökig túlnyomóan napos időre van kilátás, délután gyenge gomolyfelhő-képződéssel, amiből csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Pénteken hidegfront vonul át, átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és többfelé számíthatunk záporra, zivatarra.Jelentős mennyiségű csapadék csak pénteken lehet, és csupán az ország területének egyötödén.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 16, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a keddi 28, 32 fokról csütörtökre 32, 38 fokig emelkedik. Pénteken 27, 35 fok valószínű.

Az időjárás most különösen erősen igénybe veszi szervezetünket, hisz már napok óta tombol a hőség, hétfőn pedig egy hidegfront vonul át felettünk. Aluszékonyabbak leszünk, erősebben jelentkeznek a görcsös rohamok.
forrás:hiradó

Leave a Reply 389 megnézve, 1 alkalommal mai nap |