< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fideszeseket akartak elhárítani Szilvásyék?

| Mobile | RSS

Fideszeseket akartak elhárítani Szilvásyék?

2011. július 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A Heti Válasz honlapján azt ígéri [1], hogy a lap csütörtökön megjelenő számából kiderül, hogy miért vették őrizetbe egy hosszú hétvégére Szilvásy György volt titokminisztert, és az NBH két korábbi főigazgatóját, Galambos Lajost és Laborc Sándort.

A hetilap információi szerint Galambos Lajos még NBH-s igazgatóként megbízott egy céget, hogy derítse ki, hogyan szivárognak ki információk az NBH-tól a Fideszhez. A baloldali kormányoknak ugyanis meggyőződésük volt, hogy a szervezettől valakik titokban rendszeresen értesítik az ellenzéket.
hirdetés

A Heti Válasz szerint Galambos egy Zömök Kft. nevű céget bízott meg a feladattal. A céget orosz befolyás alatt lévőnek írják le, mert alapítója, idősebb Püski László a Szovjetunióban járt egyetemre, a felesége is odavalósi, és a cég társtulajdonosa egy orosz anyanyelvű nő. Ugyanez a Püski László alapította az adócsalással és pénzmosással gyanúsított Eclipse Kft [2].-t is.

A Zömök Kft. állítólag poligráffal (hazugságvizsgálóval) igyekezett kiszűrni az NBH dolgozói közül a Fidesznek szivárogtatókat. A megbízás még 2007-ben történt. A Heti Válasz szerint az ügyben titkos nyomozást indított az ügyészség, ám a Galambos helyébe lépő új NBH-s főigazgató, Laborc Sándor akadályozta a nyomozás haladását, és az ügyből végül semmi sem lett.

A Heti Válasz szerint Szilvásyra Galambos Lajos tett terhelő vallomást.
forrás:index

Leave a Reply 346 megnézve, 1 alkalommal mai nap |