< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A munkatársak mennek, a műsor marad Többszörösen kitüntetett roma újságírókat rúgtak ki a köztévétől

| Mobile | RSS

A munkatársak mennek, a műsor marad Többszörösen kitüntetett roma újságírókat rúgtak ki a köztévétől

2011. július 14. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Megmarad a közszolgálati televízió Roma Magazinja. Az adás két korábbi munkatársát, Joka Daróczi János felelős szerkesztőt és Kovács János szerkesztő-műsorvezetőt a múlt héten bocsátották el. Az MTVA azt ígérte, hogy továbbra is hozzáértő szakemberek készítik a műsort.
A Roma Magazint a jövőben is ugyanúgy sugározzuk, mint eddig – közölte a Roma Sajtóközponttal (RSK) az MTVA Kommunikációs Igazgatósága. Ahogy azt az RSK hírül adta, pár napja felmondtak Joka Daróczi János felelős szerkesztőnek, és Kovács János szerkesztő-műsorvezetőnek. A csoportos létszámleépítés a kisebbségi és etnikai műsorok készítőire is ugyanolyan feltételekkel vonatkozik, mint a többi munkavállalóra — mondta Király-Szombathy Zita kommunikációs munkatárs. Kiemelte, hogy továbbra is hozzáértő emberek készítik az egyetlen közszolgálati cigány műsort.

forrás: nemzetisegek.hu
Joka Daróczi János a Kisebbségekért Díjat veszi át Medgyessy Pétertől 2002 decemberében.
A kirúgott roma újságírók – több más kitüntetés mellett – két Kamera Hungária díjjal, egy Civis Európa díjjal, és egy Nívódíjjal büszkélkedhetnek, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy megtarthassák az állásukat, és az sem volt szempont, hogy korábban az MTV szerződést kötött a Joka Daróczi János vezette Roma Produkciós Irodával. A megállapodás lényege az volt, hogy minél több roma újságíró kerüljön be a közmédiába. Az elmúlt években 15 roma gyakornok szerzett szakmai tapasztalatot és helyezkedett el a Roma Magazin stábjának segítségével, például a köztévé legnézettebb műsoraiban, a Kék fényben, a Szempontban és az Estében.

Joka Daróczi János 1992 óta, míg Kovács János 1998 óta volt az MTV munkatársa. Műsorukban folyamatosan beszámoltak a romák elleni támadásokról, a szélsőjobb térnyeréséről, de számos olyan művészportrét is készítettek, ami csak náluk volt látható.
forrás:168 óra

Leave a Reply 331 megnézve, 1 alkalommal mai nap |