< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Elbocsátottakkal erősíthet az ATV

| Mobile | RSS

Elbocsátottakkal erősíthet az ATV

2011. július 14. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Összeesküvés-elméletnek nevezte Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója, hogy a csatorna “őfelsége ellenzékeként” a háttérben rendszeresen egyeztet a miniszterelnökkel. Szerinte ezt a hülyeséget a Jobbiktól lehet hallani, Ők emlegetnek paktumokat, aki viszont rendszeresen nézi az ATV műsorait, az jót röhög ezen. A hírigazgató kijelentette, az ATV ügyekben gondolkodik és nem szekértáborokban, munkájukba pedig senki nem szól bele, amit a nézők érezhetően jól fogadnak.

– Új szerep vár az ATV-re, az ellenzéki hang ugyanis eltűnt a magyar televíziózásból. Mit jelent ez a csatornának?
– Mi ügyekben gondolkodunk, nem szekértáborokban. Kellemes helyzetben vagyunk, mert senki nem szól bele a munkánkba, és ezt igyekszünk kihasználni. Azt gondolom, hogy a nézők is ezt értékelik, ezért van az utóbbi egy évben egyre nagyobb igény az ATV-re. Valószínűleg ők is érzik azt a szabadságot, amiben mi dolgozhatunk.

– Irigylésre méltó a szabadságuk, de ez nem tart távol sok kormánypárti politikust?
– Elég szép számmal jönnek hozzánk minden oldalról, a Jobbikot kivéve, őket ahol lehet, mellőzzük. A kormánypártiak sem maradnak távol, bár néha tapasztaljuk, hogy egyes politikusok szorongást éreznek az esti műsorokkal kapcsolatban. Kálmán Olgától érdemi kérdéseket lehet kapni, és róla azt is érdemes tudni, hogy – ahogy az ATV-ben senki – nem tesz különbséget kormánypárti vagy ellenzéki vendég között.

– Zajlanak az elbocsátások a közszolgálatban. Számítanak arra, hogy sokan jelentkeznek Önöknél?
– Számítunk rá, és nehéz megélni, hogy sokaknak nem tudunk segítséget nyújtani. A mi anyagi lehetőségeink is korlátozottak. Azt viszont nem zárom ki, hogy a közszolgálati televíziótól elbocsátott munkatársak közül néhányan ősszel itt fognak dolgozni. Ahogy a korábban elbocsátottak közül is kerültek át az ATV-hez. Somos Andrást említeném, aki az Estének volt kiváló szerkesztő-riportere. Kilenc hónapja nálunk dolgozik, és elégedettek vagyunk a munkájával. Amikor az újságírók jelentős része a piacra kerül, természetesen meg kell nézni, kik azok, akik erősítést, minőséget jelenthetnek számunkra.

– A növekvő nézettség mellett van elég pénzük fejlesztésre?
– Bár a gazdasági válság nálunk is érezteti hatását, nehezebben tudunk fejleszteni, de az ATV stabil lábakon áll. Ez részben a szigorú gazdálkodásnak köszönhető. Itt nincsenek magas fizetések, nagy gázsik. Mi azt szoktunk mondani, hogy nálunk feleannyit lehet keresni, mint más tévéknél, de akik itt dolgoznak, jól érzik magukat, értékelik a szabadságot, ezért a szívüket is beleteszik a munkába.

– Jelenleg reggel és este sugároz önálló műsort az ATV. Van anyagi lehetőségük arra, hogy kitöltsék az egész napot?
– Rövidtávon ennek nincs realitása, most az a legfontosabb, hogy ebben a nehéz időszakban szinten tartsuk magunkat és a jelenlegi műsorokat fejlesszük. Nyilván minél több nézőt szeretnénk a képernyő elé ültetni. Ha lesznek pluszforrások, akkor fejleszteni fogunk.

– Kap állami hirdetéseket az ATV?
– Igen, de több hirdetést is el tudnánk képzelni. A nézők tudják, hogy reklámozták nálunk a szociális konzultációt, az uniós elnökséget lezárását, velünk szemben nincs bojkott.

– Ezek szerint az ATV-től akkor sem fordultak el, amikor például a műsoraiban a szociális konzultációt, illetve az uniós elnökséget bírálták.
– Nem, mert elveinken közben nem változtattunk. A bírálatainkat egyébként a kormányoldalon is komolyan veszik. Megtörtént, hogy neves, kormányközeli politikus arra kívánt reagálni, amit a teletextünkön olvasott magáról. Ez nekünk nagyon-nagy elismerés.

– Van jövője a politikai televíziózásnak Magyarországon?
– Mindenképpen. A szabad sajtónak is van jövője, óriási az igény erre, ezt mi most a saját bőrünkön érezzük.

– Milyen a nézettségük?
– Műsoronként változik. Nem titok, hogy legtöbben az Egyenes beszédet nézik, amely piacvezető saját műfajában. Többen kíváncsiak erre, mint például az Este című műsorra az M1-en, ez stabilan 3-400 ezer nézőt jelent minden nap.

– Van, aki azt mondja, az ATV “őfelsége ellenzéke” és a háttérben rendszeresen egyeztetnek a miniszterelnökkel. Mi az igazság?
– Gyakran napi 14 órát dolgozunk. Nincs arra időnk, hogy bárkivel, akár egyetlen párttal is egyeztessünk. Ezt a hülyeséget a Jobbiktól szoktuk hallani mostanában, Ők azok, akik mindenféle paktumokat, háttéregyezséget emlegetnek. Azt gondolom, aki itt él Magyarországon, és rendszeresen nézi az ATV műsorait, jót röhög ezeken az összeesküvés-elméleteken.

– Milyen televíziót képzel el, mi az, amiért napi 14 órát is dolgozik?
– Letisztult profilú televíziót szeretnék, ezért dolgozom. Kétirányú folyamat zajlik nálunk: hírműsoraink erősödnek, szórakoztató műsoraink viszont nem, azt máshol is megkapják a nézők. A híradónk is nagyon erős, a szombaton 18 órakor sugárzott kiadást például 7,3 százalék nézte. Ami történik, az világos üzenet a nézőktől, pontosan jelzi, mit kívánnak, mi pedig ezeknek az igényeknek szeretnénk megfelelni. Ezért dolgozom ennyit, és nagyon élvezem a munkát.

– Terveznek új műsorokat szeptembertől?
– Igen.

– Mit lehet ezekről elárulni?
– Más csatornák elég rosszul jártak már, amiért idő előtt információkat szivárogtattak ki az új programról. Én ezt a hibát nem szeretném elkövetni. Legyen meglepetés.
forrás:népszavaonline/ Fazekas Ágnes/népszava

Leave a Reply 370 megnézve, 1 alkalommal mai nap |