< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: MiG-29-es vadászgépek eladók

| Mobile | RSS

MiG-29-es vadászgépek eladók

MiG-29-es vadászrepülőket szeretne értékesíteni a Honvédelmi Minisztérium. Lapértesülés szerint a tárca több tízmilliárdos bevételére számít.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a Krónikának nyilatkozva elmondta, a 24 vadászgépet a kilencvenes években a szovjet államadósság fejében kaptuk mintegy 800 millió dollár értékben. 2001-ben születetett az a döntés, hogy a gépek felújítása, nagyjavítása helyett svéd Gripen vadászrepülőket rendszeresítenek a hadseregben. Tavaly az utolsó MiG-29-est is kivonták a forgalomból.

A Magyar Nemzet információja szerint több tízmilliárdos bevételre lehet számítani, de a miniszter azt mondta, korai még összegről beszélni, hiszen az eljárás még meg sem kezdődött, nem tudni, milyen ajánlatok érkeznek majd. A minisztérium mindenesetre abban bízik, hogy néhány hónapon belül sikerül vevőket találni.

Hende Csaba cáfolta, hogy azért lett sürgős az üzlet, mert jövőre már nem a honvédelmi tárcához, hanem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz tartozna a bevétel. Mint mondta, az Országgyűlés engedélyezte a tárcának az ilyen jellegű bevételek megtartását.
forrás:mr1

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |