< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Százhetvenhétszer riasztották a tűzoltókat a vihar miatt országszerte

| Mobile | RSS

Százhetvenhétszer riasztották a tűzoltókat a vihar miatt országszerte

A tűzoltóknak a legtöbb dolguk a kidőlt fákkal és letört ágakkal volt, főként Budapesten, Pest és Baranya megyében. A fővárosban villámcsapás miatt kigyulladt egy ház, és a repülőtér forgalmát is le kellett állítani egy időre kedd késő este.

Százhetvenhét riasztást kaptak viharkárok miatt a tűzoltók, de senki sem sérült meg – mondta el Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán. Hozzátette, leginkább az erős széllökések okoztak gondot.

Legtöbbször Budapesten, Pest és Baranya megyében riasztották a tűzoltókat, akiknek a XVI., a XVII., a XVIII. és a XIX. kerületben volt a legtöbb munkájuk. Ferihegyen, a Liszt Ferenc repülőtéren mintegy egy órán át a forgalmat is leállították a vihar miatt.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Villám csapott egy családi házba Budapesten. További képekért kattintson a fotóra!

A Veszprém megyei Ősiben villám csapott egy épületbe, ami kigyulladt. A tűzoltók eloltották a tüzet, de az ott lévő állatok elpusztultak. A főváros XVI. kerületében is villám csapott egy családi házba, melynek tetőszerkezete részben leégett, de senki nem sérült meg.

A vihar során összesen tizenkét épületben keletkezett kár, kémények sérültek meg és hat esetben kellett szivattyúzni. A tűzoltók 158 alkalommal távolítottak el kidőlt fákat, letört faágakat.

forrás:google

Leave a Reply 292 megnézve, 1 alkalommal mai nap |