< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Sajtóközlemény

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény

2011. július 22. | hozzászólás | Közélet

Behajtási engedélyek ellenőrzése
Összesen 25 övezetben újul meg a fővárosban az össztömeg-korlátozás alá eső és a védett övezetekben a behajtási engedélyek ellenőrzése. A Fővárosi Közterület-felügyelet az eddigi megállításos módszer mellett július második felétől már kiegészíti ellenőrző tevékenységét egy autóba szerelt kamerarendszerrel, amely a kijelölt útszakaszon folyamatosan rögzíti az ott elhaladó forgalmat, így a behajtási engedélyköteles tehergépkocsikat is.
A felvételek alapján lehetővé válik annak ellenőrzése, hogy az adott időben, az adott útvonalon közlekedő tehergépjármű rendelkezett-e a fővárosi rendeletben meghatározott behajtási hozzájárulással. Amennyiben nem, úgy feljelentés készül.
Az új módszerrel kiegészítve az eddig alkalmazott ellenőrzéshez képest még eredményesebb lehet a behajtási engedélyek kiváltása, a rendelet betartatása, hiszen a kamerarendszer egy adott, teljes útszakasz megfigyelését biztosítja. Emellett a helyszínen készült felvételek bizonyítékként szolgálnak a hatóság számára, mert pontosan rögzítik az elkövetés helyét, időpontját és a szabálysértő gépjármű rendszámát.
Ezzel az új ellenőrzési módszerrel várhatóan sikerül sokkal hatékonyabban kiszűrni azokat, akik nem tesznek eleget a rendeletben előírtaknak, kárt okozva ezzel a közterületnek, a levegő tisztaságának és az ott élő embereknek.
forrás: Fővárosi -köztér-felügyelet

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: