< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vona Orbántól vár válaszokat Gyöngyöspata ügyében

| Mobile | RSS

Vona Orbántól vár válaszokat Gyöngyöspata ügyében

2011. július 25. | hozzászólás | Közélet

A Jobbik elnöke nyílt levelet írt a kormányfőnek és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezi az ügyben.

Vona Gábor a Jobbik elnöke és frakcióvezetője hétfőn nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a Fidesz elnökéhez, amelyben öt kérdést tesz fel Balázs József, a gyöngyöspatai térség fideszes országgyűlési képviselőjének kijelentéseivel kapcsolatban. A Jobbik elnöke emellett parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezi az ügyben.

Balázs József ellen Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere tett feljelentést bűncselekmény gyanúja miatt csütörtökön azzal a telefonbeszélgetéssel kapcsolatban, amely kettejük között zajlott két hete, a gyöngyöspatai időközi polgármester választás előtt. A felvételen egyebek mellett az hallható – a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között -, hogy “forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (…) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt”.

Vona Gábor szerint „a helyzetet tovább súlyosbítja”, hogy Balázs József nemcsak parlamenti képviselő, hanem az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsnak is a tagja, államháztartásért felelős miniszteri képviselő, vagyis ő valóban “egy szavazat a pályázatok elbírálásánál”. A Jobbik elnöke nyílt levelében, amelyre “nyilvános választ vár” Orbán Viktortól azt kérdezi a pártelnök-kormányfőtől, hogy a hangfelvételen valóban Balázs József hangja hallható-e; tud-e, tudott-e Orbán Viktor arról, hogy pártjának országgyűlési képviselője ilyen elvek alapján viszonyul a térség polgármestereihez; kaphatott-e erre a politikai gyakorlatra Balázs József a Fidesz vezetésétől felsőbb utasítást; Orbán Viktor tervez-e belső vizsgálatot vagy bármilyen szankciót a fenyegetőző képviselővel szemben; illetve érheti-e bármilyen hátrány a gyöngyöspatai embereket a jövőben csak azért, mert jobbikos vezetőt választottak maguknak?

A Jobbik elnöke szerint a fideszes polgármester és képviselő kijelentései és az azzal kapcsolatos feljelentés egyszerre az önkormányzatiság és az igazságszolgáltatás próbája is.

A Fidesz nem támogat egy újabb Gyöngyöspata-bizottságot

A Fidesz parlamenti frakciója nem támogatja egy újabb gyöngyöspatai vizsgálóbizottság felállítását – közölte a kormánypárti képviselőcsoport sajtóosztálya az MTI-vel a Jobbik elnök-frakcióvezetőjének kezdeményezésére reagálva.

A Fidesz sajtóosztálya tudatta: azért nem támogatják a Vona Gábor által szorgalmazott testület felállítását, mert már létezik egy bizottság, amely egyebek között arra is keresi a választ, hogy a magyar parlament ellenzéki pártjai milyen megfontolásokból próbáltak hasznot húzni a Gyöngyöspatán tavasszal történtekből.
forrás:hiradó

Leave a Reply 338 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: