< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Jön a minisztermustra

| Mobile | RSS

Jön a minisztermustra

Jön a minisztermustra
A hét végén vagy jövő héten kezdődnek azok a beszélgetések, amelyeken a kormányfő négyszemközt értékeli a miniszterek munkáját – tudta meg kormányzati forrásokból az origo.

Orbán Viktor kormányfő szeptemberig minden miniszterrel külön-külön elbeszélget négyszemközt, a találkozókon a kormányzat, illetve az adott tárca egy éves teljesítményét értékelik – állította az origónak több kormányzati forrás.

Egyikük szerint a kormányfő a parlamenti ülésszak lezárulta után, július közepén egy kormányülésen vetette fel, hogy egyesével értékelné minisztereit. Korábban ezt már megtette helyettese, Navracsics Tibor is, de ő a közigazgatási munkáról adott áttekintést, számok alapján, értékítélet nélkül. Egy másik kormányzati forrás szerint Orbán a kormányzati hierarchiának megfelelően először várhatóan Navracsics Tiborral beszélget el. A miniszterelnök egy éve végiglátogatta az egyes tárcákat, ahol az államtitkárokkal is tárgyalt. A mostani beszélgetések annyiban lesznek mások, hogy most a miniszterek keresik fel a kormányfőt.

A beszélgetések alapján dönthet Orbán arról, hogy hozzányúl-e a kormányzati struktúrához, és ha igen, akkor hol. Az origo forrásai szerint amennyiben a kormányfő a személycserék mellett dönt, azt szeptemberig egészen biztos nem jelenti be.
forrás:fn.ju

Leave a Reply 786 megnézve, 1 alkalommal mai nap |