< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Mi a kapcsolat? Összeértek a szálak: norvég terrorista, Hatvannégy Vármegye, Jobbik… //Was ist die Verbindung? Gesamtwert der Themen: Norwegian Terrorist, 64 Landkreise, rechts …

| Mobile | RSS

Mi a kapcsolat? Összeértek a szálak: norvég terrorista, Hatvannégy Vármegye, Jobbik… //Was ist die Verbindung? Gesamtwert der Themen: Norwegian Terrorist, 64 Landkreise, rechts …

A Hatvannégy Vármegye ifjúsági Mozgalom (HVIM) szélsőjobboldali szervezet kapcsolatban állt a norvég ámokfutóval. Az ügyészség vizsgálódik az ügyben. Egyre több a kérdőjel: tudott-e a szélsőjobboldali mozgalom a norvég terrorista gyilkos terveiről? Rózsa Mihály, az SZDSZ egyik aktivistája már fel is jelentette őket, bűnpártolásért.
Több tucat európai radikális szervezet között a magyarországi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak is levelet küldött Anders Behring Breivik, közvetlenül azelőtt, hogy a norvég fővárosban robbantott a kormányzati negyedben, majd tömegmészárlásba kezdett egy ifjúsági táborban – hangzott el a TV2 Aktív című műsorában hétfő este.

Toroczkai László, a mozgalom elnöke meg is mutatta a levelet, melyet a norvég merénylő saját email címéről küldött nekik. Az emailt, már csak a támadás után olvasta el az elnök, de az alapján nem lehetett volna előre tudni, hogy pontosan mire készül a férfi – állítja a szélsőséges mozgalom.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője hangsúlyozta: vannak dolgok, amelyekben egyezik mozgalmuk és Anders Behring Breivik ideológiája, de a norvég tömeggyilkos tettétől elhatárolódnak, és messzemenően elítélik azt.

Beismerte
A 32 éves Anders Behring Breivik hétfőn beismerte, hogy a múlt héten pénteken ő robbantott Oslo belvárosában, a kormányzati negyedben, majd rendezett vérfürdőt két órával később Utoya szigetén, a kormányzó párt ifjúsági szervezetének táborában. Tagadta viszont büntetőjogi értelemben vett bűnösségét, s azt állította, hogy célja nem “a lehető legtöbb ember megölése” volt, hanem az, hogy “erős jelzést” adjon, megvédje hazáját és Európát az iszlámtól és a marxizmustól.

Toroczkai László úgy tudja, ők az egyetlen magyar szervezet, akinek a norvég férfi elküldte levelét. Az emailben Breivik úgy fogalmazott, hogy az “egy felhívás az európai hazafiakhoz” – írta a Blikk.

A levélben a norvég férfi röviden összefoglalta nézeteit és felhívta a figyelmet 1500 oldalas tanulmányára, melyet az interneten “2083” címmel tett közzé. Ebben a férfi Európa megtisztításáról ír, illetve arról hogyan tervezte meg a merényletet és a mészárlást.

Toroczkai László ugyan még nem tudta elolvasni az 1500 oldalas dokumentumot, de a férfi elméletét zavarosnak nevezte. A férfi első számú ellenségként az iszlámot jelölte meg, de nem egyértelmű, hogy valóban csak azzal lett volna problémája.

HVIM: “…aztán este felrobbant valamit”

A levél annyira felkeltette Rózsa Mihály, SZDSZ-es aktivista figyelmét, hogy bejelentést tett az ORFK-n. Szerinte ugyanis egyértelműen bűnpártolás, ha a HVIM tudott bármit is a norvég ámokfutó gyilkos terveiről. Az aktivista nem volt egyedül; az ATV információi szerint az ügyészség is vizsgálódni kezdett. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségen megerősítették: „A felmerült adatok alapján a főügyészség a HVIM tevékenységének törvényességi ügyészi vizsgálatát látta indokoltnak.” – Tekintettel arra, hogy HVIM székhelye nem a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség illetékességi területén van, az iratokat a további intézkedés megtétele végett megküldték a Csongrád megyei főügyészségnek – mondta az atv.hu megkeresésére Horváthné Varga Erzsébet, megyei főügyész-helyettes.

A nyomozás ok az, hogy a HVIM egyik vezetője márciusban arról beszélt, hogy a maga részéről a német Werwolf terroregységeket tartja követendő példának. Lehet, hogy eljön az az idő, „amikor mindenki elmegy a munkába reggel, aztán este felrobbant valamit.” – mondta egy gyűlésen Incze Béla elnökségi tag – a Jobbik-képviselő Zagyva Gyula közvetlen munkatársa. Az összejövetel apropója Budaházy György – egyébként terrorizmussal vádolt szélsőjobboldali mozgalmár – bebörtönzése volt. Incze a fegyveres népi ellenállásról szónokolt, ami napjainkban szerinte nagyjából úgy működne, ahogy a II. világháború végén megalakuló Werwolf egységek működtek: népi terrorszervezetként, melyek működésének köszönhetően a Harmadik Birodalom legyőzői a háború vége után másfél évtizeddel sem tudhatták, hogy hol robban fel egy bomba, mikor szorítanak kést a nyakukhoz.

A HVIM elnökségi tagja arra kérte az egybegyűlteket, mindenki kezdjen küzdő-vagy önvédelmi sportokra járni, ismerkedjen meg a számára hozzáférhető fegyverekkel, mert lehet, hogy eljön az az idő, „amikor mindenki elmegy a munkába reggel, aztán este felrobbant valamit” „Ki tudja”, morfondírozott Incze, majd sietve hozzátette, hogy ő nem akar senkit semmire buzdítani, hiszen Budaházyt is ezért sikerült elkapni, ő mindössze felveti a lehetőséget, hiszen miért ne az ő oldalukra dőljön el az ország sorsa a későbbiekben. (A beszéd végén Incze Béla kimentette Zagyvát, aki a tervekkel ellentétben – rendőrségi elfoglaltsága miatt – nem tudott jelen lenni az eseményen.)

Jobbik: fegyveres kiképzés

Fegyveres kiképzést tartottak a hétvégén az ifjú jobbikosoknak Zánkán. A hivatalos verzió szerint azért, mert a fiatal párthívek körében az airsoft egy népszerű játék – adta hírül az ATV.

Politikai kérdésekről Szabó Gábor pártigazgató és két országgyűlési képviselő, Z. Kárpát Dániel illetve Apáti István oktatta az ifjúsági tagozat tagjait, a kulturális táplálékról FankaDeli és a Romantikus erőszak nevezetű zenekar gondoskodott. Az úgynevezett további programok között „airsoft” is szerepelt. Szemtanúk beszámolója szerint ez a program fegyveres kiképzést jelentett: vasárnap kora reggel mintegy húsz, első pillantásra 16-20 év közötti fiatal vonult fel Kalasnyikov géppisztolyra, illetve AK-gépfegyverre hasonlító, fegyvernek látszó tárggyal. Az oktatást egy terepruhás férfi tartotta.

tardona.abbcenter.com

A tábor vendégei között volt Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő is, aki az atv.hu kérdésére azt mondta, semmiképp nem nevezné katonai kiképzésnek a játékot. Szerinte pusztán arról volt szó, hogy a fiatalok körében sokan rajonganak ezért a játékért, így egyfajta kikapcsolódásként illesztették be a programba, nem ez volt a fő „attrakció”. A programot a „hivatali utat” betartva menedzselték a zánkai tábor airsoft-pályáján, a fegyvereket egy cég biztosította. Mivel a fegyvereket sok jelenlévő nem ismerte, a “játékvezető” mindenkit megtanított használatukra, a betöltésre és a célzásra.

A Jobbik elítélte az ámokfutót
A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki a norvégiai mészárlás kapcsán az áldozatok hozzátartozóinak és mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek. – Ami ott történt, az emberiség ellenes bűncselekmény volt, és reméljük, ez a folyamat európai összefogással megállítható, nyilatkozta az oslói merénylet után Vona Gábor. A Jobbik pártelnökének egyébként kiemelten fontos lehetett, hogy minél hamarabb elítélje az ámokfutót, ugyanis Anders Behring Breivik a kelet-európai szélsőjobboldali és nacionalista pártok címszó alatt Magyarországról három szervezetet sorol fel: a Magyar Igazság és Élet Pártját, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat és a vele szövetséges Jobbikot.
forrás:168 óra

Was ist die Verbindung?
Gesamtwert der Themen: Norwegian Terrorist, 64 Landkreise, rechts …

Sixty-four des Landkreises Youth Movement (HVIM) rechtsgerichteten Organisation war es, die norwegische ámokfutóval verwandt. Die Staatsanwaltschaft untersucht die Angelegenheit. Mehr und mehr auf das Fragezeichen, er konnte die rechtsextreme Bewegung des norwegischen mörderischen terroristischen Pläne? Michael Rose, ein Aktivist der Freien Demokraten sagten, dass sie bereits ausgestattet sind, bűnpártolásért.
Dutzende europäischer radikalen Organisation der ungarischen Sixty Four County Youth Movement sandte auch einen Brief an Anders Behring Breivik, kurz vor der norwegischen Hauptstadt, in das Regierungsviertel explodierten, und Massenmord begann in einem Jugendcamp – war die TV2 aktiv auf der Messe in Montagabend.

Toroczkai Laszlo, der Vorsitzende der Bewegung, es war der Brief, den der norwegische eigene E-Mail-Adresse Attentäter geschickt, um sie zu sehen war. In einer E-Mail, konnte kurz nach dem Angriff wurde durch den Präsidenten zu lesen, aber nicht im Voraus genau wissen, wurden was den Mann – der extremistischen Bewegung behauptet.

Sixty-four des Landkreises Youth Movement Führer betonte, dass es Dinge gibt, in denen die gleichen Bewegungen und Anders Breivik Behring Ideologie, sondern von der norwegischen Massenmörder distanzieren zu, und verurteilen sie.

Er gab zu,
Der 32-jährige Behring Anders Breivik am Montag zugegeben, dass er am letzten Freitag blies in der Innenstadt von Oslo, das Regierungsviertel, dann zwei Stunden später Utoya Blutbad auf der Insel, die regierende Partei der Jugendorganisation im Lager statt. Criminal Sinne, sondern bestritt seine Schuld, behauptete er, dass sein Ziel nicht “töten viele Menschen wie möglich” war, sondern dass “starkes Signal” zu reflektieren, um sein Land und Europa, Islam und Marxismus zu schützen.

Laszlo Toroczkai Sie wissen, sind sie die einzige Organisation in Ungarn, ein norwegischer Mann, der den Brief geschickt. Breivik Die E-Mail erklärt, dass “Patriotismus eine Aufforderung an alle in Europa” – schrieb die Blikk.

In dem Brief, fasste die norwegischen Männer und kurz die Ansichten der 1.500-seitige Studie die Aufmerksamkeit auf das Internet “, 2083” veröffentlicht wurden. In Europa, schreibt die Läuterung des Menschen darüber, wie gut geplant die Attentate und Massaker.

Toroczkai Laszlo ist immer noch nicht die 1.500 Seiten-Dokument zu lesen, aber er nannte es wirr Theorie. Er zuerst identifiziert als Feind des Islam, aber es ist nicht klar, ob es wirklich nur ein Problem.

HVIM: “… und dann etwas explodierte am Abend”

Der Brief war so erregt Michael Rose, beachten Sie SZDSZ-Aktivisten, die Ankündigung der National Police-n. Ihm zufolge deutlich Beihilfe, wenn HVIM wusste nichts über die mörderischen Pläne der norwegischen Amok. Die Aktivisten waren nicht allein, nach Angaben der ATV unternommen wird von der Staatsanwaltschaft begann. Das Komitat Komárom-Esztergom Staatsanwaltschaft bestätigt: “Die Fragen des Datenschutzes auf der Hauptstraße Staatsanwalt im HVIM Aktivität Rechtmäßigkeit Staatsanwaltschaft Ermittlungen rechtfertigte er beruht.” – Da HVIM nicht in Komitat Komárom-Esztergom Staatsanwaltschaft im Gebiet etabliert sind die Dokumente für das weitere Vorgehen zu treffen, um an die Generalstaatsanwaltschaft Komitat Csongrád – sagte der Anfrage atv.hu Horvath Elizabeth Varga, stellvertretende Kreis Attorney General.

Die Untersuchung der Gründe, dass HVIM einer der Führer im März gesagt, dass für seinen Teil, die deutsche Werwolf Terror-Einheit ein Beispiel hält. Vielleicht kommt eine Zeit, “wenn jeder geht in der Früh und dann in der Nacht etwas explodiert arbeiten.” – Bela Incze sagte ein Mitglied der Vorstandssitzung – auf der rechten Seite, die eine direkte Mitarbeiter von Julius Zagyva. Das Treffen apropos Budaházy George – ansonsten weit rechts Aktivist des Terrorismus bezichtigt – gefangen gehalten wurde. Incze bewaffneten Widerstand der Bevölkerung gegen die Rede, die jetzt in seiner Meinung wäre es grob Arbeit als II. Werwolf-Einheiten am Ende des Zweiten Weltkriegs gebildet gearbeitet: als beliebtes terroristische Organisation, die sich dem Sieger des Dritten Reiches und anderthalb Jahrzehnte nach Ende des Krieges durch, ohne zu wissen, wo eine Bombe explodieren zu, ein Messer, wenn sie ihre Hälse zu beschränken.

Die HVIM Vorstandsmitglied, fragte das Publikum, für jeden zu kämpfen oder Selbstverteidigung Sport beginnen, laufen, lernen über die verfügbaren Waffen, es könnte eine Zeit kommen, “wenn jeder geht morgens zur Arbeit, abends dann blies etwas” “Wer weiß, “murmelte Incze, dann hastig hinzu, dass er nicht will niemanden zu etwas ermutigen, weil Budaházyt daher gefangen ist, er hat nur auf die Möglichkeit, denn warum nicht auf ihrer Seite das Schicksal des Landes sitzen in der Zukunft. (Eine Rede am Ende des Bela Incze entschuldigt Zagyva, der die Pläne im Gegensatz – weil die Polizei beschäftigt – konnte nicht an der Veranstaltung teilnehmen.)

Rechts: militärische Ausbildung

Waffentraining am Wochenende stattfand, Zánka die jungen Kämpfer besser. Laut der offiziellen Version, weil die jungen Leute von der Partei treu airsoft, ein beliebtes Spiel – bekannt zu geben, die ATV.

Director Gabor Szabo parteipolitischen Fragen, und zwei Mitglieder des Parlaments, Z. Carpathian Daniel und Stephen Apáti Lehrveranstaltungen von Mitgliedern der Jugend, Kultur und Ernährung FankaDeli Gewalt genannt Romantic Orchester arrangiert. Die zusätzlichen Programme, sogenannte “Airsoft” waren ebenfalls enthalten. Augenzeugen berichteten, dass dieses Programm Militär gemeldet Sonntagmorgen etwa zwanzig jungen Leuten Alter von 16-20 Jahren auf den ersten marschierten géppisztolyra Kalaschnikow oder AK-gépfegyverre gleicht einer Waffe suchen Objekt geschult. Das Übungsgelände ist ein Gentleman genannt.

tardona.abbcenter.com

Das Lager war ein Gast von einem Mitglied des Parlaments jobbikos Gregory Wolf, der die atv.hu Frage, nicht für militärische Schulungen im Spiel Call sagte. Er sagte, es war einfach so, dass viele junge Menschen so vernarrt sind im Spiel, so wie eine Form der Erholung in das Programm aufgenommen wurde, war dies nicht der wichtigste “Attraktion”. Das Programm ist die “offizielle Weg” Compliance-Manager in seiner Karriere, airsoft Zánka Lager, die Waffen, die von einem Unternehmen zur Verfügung gestellt. Da viele dieser Waffen sind nicht in der “Schiedsrichter” anerkannt hat mich gelehrt, alle ihre Verwendung, Be-und Targeting.

Jobbik verurteilt Amok
Jobbik aufrichtiges Beileid an die norwegische Zusammenhang das Massaker und Angehörige von Opfern so schnell wie möglich an der gestörten Heilung. – Als es passierte, war ein Verbrechen gegen die Menschlichkeit, und wir hoffen, diesen Prozess durch eine europäische Zusammenarbeit kann gestoppt werden, sagte Gabor Vona, nach dem Attentat in Oslo. Das rechte Ufer des Präsidenten betonte auch die Wichtigkeit war, dass die früher Amok zu verurteilen, als Anders Behring Breivik den osteuropäischen rechtsextreme und nationalistische Parteien unter Ungarn sind drei Organisationen aufgeführt: die ungarische Justiz-und Life Party der 64 County Youth Movement und ihre Allied Jobbik.
Quelle: 168 Stunden

Leave a Reply 501 megnézve, 1 alkalommal mai nap |