< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szijjártó: a védett kor intézménye biztosan megmarad

| Mobile | RSS

Szijjártó: a védett kor intézménye biztosan megmarad

2011. július 28. | hozzászólás | Közélet

A miniszterelnök szóvivője a Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta: a nyilvánosságra hozott dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez továbbra is várják az észrevételeket, javaslatokat, véleményeket. Ugyancsak a 180 percben a Jobbik bírálta az az új munka törvénykönyvének tervezetét.

A munka törvénykönyve szinte mindenkit érintő jogszabály, ezért nem lehet az emberek feje fölött dönteni róla – mondta a miniszterelnök szóvivője a 180 percben. Szijjártó Péter a Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta: a nyilvánosságra hozott dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez továbbra is várják az észrevételeket, javaslatokat. A kormány áttekinti, hogy ezek közül a vélemények közül melyeket tudja beépíteni a törvényjavaslat végleges formájába.

Két olyan pont van, amiben egészen biztos, hogy nem tud és nem is fog és nem is akar változtatni a kormány – hangsúlyozta a Szijjártó. A szociális konzultáción az emberek döntöttek, tehát az emberek 92 százaléka azt mondta, hogy legyen védett kor 55 éves kor fölött, tehát csak nagyon szélsőséges esetben lehessen kirúgni valakit, illetve a válaszadók 97 százaléka mondta azt, hogy a segély helyett munkalehetőséget biztosítson az állam – fogalmazott a szóvivő.

Szijjártó Péter egyúttal jelezte: amit nem támogat a Fidesz képviselőcsportja, az nem kerül be, de amivel egyetért az mindenképpen szerepel majd az új munka törvénykönyvében. Ezzel Lázár János frakcióvezető korábbi kijelentésére utalt, aki azt mondta: a Fidesz-frakció csak olyan szabályozást támogat, amely a munkanélküliek, a gyermeket nevelő anyák munka világába való visszavezetését szolgálja.

Jobbik: nem alternatíva

A Jobbik szerint a kormány a rugalmas munkaerőpiac kialakításában véli felfedezni a munkanélküliség megoldását. Bertha Szilvia, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy az új munka törvénykönyvének tervezete azt sugallja, hogy a válságért valójában a munkavállalók a felelősek. A Jobbik azzal egyetért, hogy át kell alakítani a munka törvénykönyvét, de a most nyilvánosságra hozott dokumentumot nem tekinti alternatívának.
forrás:mr1

Leave a Reply 425 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: