< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vizes vb – Kiss László bízik benne, hogy megindul a szekér

| Mobile | RSS

Vizes vb – Kiss László bízik benne, hogy megindul a szekér

2011. július 28. | hozzászólás | Sport

Félidejéhez érkezett a sanghaji vizes világbajnokság úszóprogramja, s négy nap versenyeinek zárultával Kiss László szövetségi kapitány úgy látja, hogy – bár Kis Gergő révén egyetlen bronzmedál csupán az eddigi uszodai termés – az elvárások még teljesülhetnek, vagyis meglehet a négy-öt magyar érem, és a 35 olimpiai pont.

“Kétségtelenül van elmaradás, akadtak csalódások, nem mindenki hozta magát, azt azonban a versenyek félidejében is leszögezhetem, hogy tisztességesen felkészült a válogatott – jelentette ki a szakvezető az MTI-nek. – Az Amerikában tanuló és ott is készülő Hosszú Katinka kivételével napi kapcsolatban álltam az edzőkollégákkal, s mondhatom, hogy az itthoniak becsülettel elvégezték a munkájukat.

Az viszont talán hiba volt, hogy nem előbb jöttünk. Az olaszoknál akad, például egyik legjobbjuk, Pellegrini, aki már július 3-tól itt van, az egyik kínai kantonban készült a vb-re, a kanadaiak Szingapúrban hangolódtak rá a sanghaji világbajnokságra, a franciák hasonlóképpen tettek.”

Kiss László hozzátette, az átállás problémát jelentett:
“Bizony, a hatórás eltérés, a párás időjárás, az akklimatizációs nehézségek is belejátszanak a mieink eddigi, vártnál gyengébb teljesítményébe. Reménykedem azonban benne, hogy most már beindul a szekér, s a vb második felében a gyerekek erőre kapnak, aminek már láttam a jeleit. És továbbra is bizakodó vagyok, hogy az úszóviadalok további négy napján még bejön az, amit vártunk-várunk.”

forrás:népszavaonline/MTI

Leave a Reply 317 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: