< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 60 ezer euró egy cigánylányért: Gyerekkereskedelemről szól a vád

| Mobile | RSS

60 ezer euró egy cigánylányért: Gyerekkereskedelemről szól a vád

2011. július 29. | hozzászólás | Életképek/bulvár

60 ezer euró egy cigánylányért: Gyerekkereskedelemről szól a vád

Charles Fejtőt vádolják a román hatóságok gyermekkereskedelemmel, ügyvédje állítja: csak segíteni akart védence. Egy történet 60 ezer euróról, koldulásról és még sok másról.

Bűnvádi eljárás folyik Romániában gyermekkereskedelem és okirat-hamisítás gyanújával a francia állampolgárságú Charles Fejtő, Fejtő Ferenc történész fia, az ENSZ égisze alatt működő ASPEC elnevezésű gyermekvédelmi szervezet alapítója ellen. A Bihoreanul című bihari hetilap még áprilisban írt arról, a nagyváradi ügyészség szervezett bűnözés és terrorizmusellenes főosztályának (DIICOT) ügyészei Fejtő ellen nyomoznak, mert hamis iratokkal megpróbált egy olyan 14 éves cigánylányt kicsempészni Erdélyből, akit már korábban “szexuálisan kihasznált”. Ezt idézte csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A Bihoreanul cikke szerint Fejtőt a román hatóságok azzal vádolják, hogy a gyermeket hatvanezer euróért “vásárolta meg” az anyjától. Mint felidézik, akkor került az ügyészség látókörébe, amikor hamis iratokkal próbálta kicsempészni Erdélyből (Nagyszalontáról). A lap úgy tudja, hogy a 66 éves férfi ellen pedofília, gyermekkereskedelem és okirat-hamisítás miatt emeltek vádat, és a nyomozás ideje alatt nem hagyhatja el Romániát. Az “üzletre” az írás szerint 2010 novemberében került sor Párizsban, ahol Fejtő először állítólag 20 ezer eurót fizetett a lányért. A család házat vett a pénzből – írta a lap, hozzátéve: Fejtő állítólag utánuk ment Nagyszalontára, újabb pénzösszeget adott át az asszonynak, így kerekedett fel az összeg 60 ezer euróra.

Az említett cikk szerint ezután a cigányasszony segített hamis iratokat szerezni, amelyekben az állt, hogy a lány nagykorú. Amikor visszaindultak Franciaországba, akkor fogták el őket a határon, mert az egyik határőrnek feltűnt, hogy a lány nem lehet nagykorú. A lap információi szerint a lányt Charles Fejtő korábban bántalmazta, szexuálisan zaklatta, és kényszerítette, hogy orgiákon vegyen részt a barátaival. A Bihoreanul állításai nyomán az MTI megkereste Sallak Istvánt, Charles Fejtő ügyvédjét, aki azt mondta, védencét hivatalosan nem pedofíliával gyanúsítják, hanem gyermekkereskedelemmel és okirat-hamisítással.

Sallak cáfolta, hogy már vádemelés is történt volna az ügyben. Egyelőre még nincsenek bizonyítékok, a védelem pedig még néhány tanúvallomást vár Franciaországból olyan személyektől, akik igazolnák, hogy nem volt semmiféle természetellenes kapcsolat a férfi és a lány között, mondta az ügyvéd. Hozzátette, a román hatóságok nem tiltották meg Charles Fejtőnek, hogy elhagyja Romániát, így ő két hónappal ezelőtt már Franciaországba távozott. Az ügyvéd által elmondottak szerint a kislányt Párizsban szülei koldulásra kényszerítették, el is törték nyolc helyen a karját. Egy ismeretlen hölgy bejelentése alapján azonban kórházba szállították, majd a kezelés végeztével a gyermekvédelmi bíróságon hallgatták ki. A bíróság tolmácsa akkor felvette a kapcsolatot Fejtővel, akiről köztudott volt, hogy gyermekek felkarolásával, segélyezésével foglalkozik – mondta Sallak István az MTI-nek.

Az ügyvéd szerint Fejtő valóban adott pénzt a szülőknek, hogy Romániába visszaköltözve vegyenek maguknak házat. A férfi el is utazott később a helyszínre, hogy megtekintse a vásárolt lakhelyet. Azután a kislány is, a szülei is vissza akartak menni Párizsba, Fejtő ebben is segíteni akart nekik. Ugyanabban a kocsiban ültek, amikor a határátkelőn a határőrök találtak a lány csomagjai között egy hamis útlevelet, de az ügyvéd állítása szerint a lány nem azt használta fel a határátkelés céljából.

forrás:atv/MTI

Leave a Reply 298 megnézve, 1 alkalommal mai nap |