< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY A NAV is indul a Forma-1 Magyar Nagydíjon

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY A NAV is indul a Forma-1 Magyar Nagydíjon

2011. július 29. | 1 Hozzászólás | Nav

Az idén is ellenőrzést végeznek a Hungaroringen és környékén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó-, valamint Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szakemberei. Tavaly a pálya közvetlen környezetében jók voltak a tapasztalatok, a környező településeken azonban több jogsértéssel találkoztak.

A NAV szakemberei különösen a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályok betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki termékek adózott voltát, a kereskedők bejelentési kötelezettségét, illetve a környezetvédelmi termékdíj megfizetését vizsgálják.

Az elmúlt évről elmondható, hogy a kereskedők számítottak az adóhatóság fokozott jelenlétére, felkészültek az ellenőrzésekre, így az ilyenkor kért dokumentumokat (taxaméternaplót, áru eredetét tanúsító bizonylatot, munka- vagy megbízási szerződést stb.) a revizorok rendelkezésére tudták bocsátani.

A próbavásárlások során az ellenőrök a pálya közvetlen környezetében a nyugtaadási fegyelmet kifejezetten jónak ítélték. Hasonló tapasztalatokat hoztak a foglalkoztatottak bejelentésére és az áruk eredetére irányuló vizsgálatok is. A környező településeken azonban sokkal több szabálytalansággal találkoztak az adóellenőrök és pénzügyőrök. Itt minden negyedik-ötödik kereskedő fennakadt a rostán.

Az ellenőrzések a mai napon kezdődtek és vasárnapig tartanak a Forma-1 Magyar Nagydíj területén és vonzáskörzetében.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 1218 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: