< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A hőség veszélyes a cukorbetegek számára //The heat is dangerous to diabetics

| Mobile | RSS

A hőség veszélyes a cukorbetegek számára //The heat is dangerous to diabetics

2011. július 31. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A kánikula mindenkinek a szervezetét megterheli, de vannak, akik számára lényegesen nagyobb ez a kockázat. Ilyenek a cukorbetegek, akiknek a nagy meleg okozta gondokra fontos időben fölkészülni.

A forró nyári napok speciális veszélyt jelentenek a cukorbetegségben szenvedők számára, de a kockázat jó része megfelelő figyelemmel megelőzhető. Curtiss B. Cook, a világhírű Mayo Klinika professzora az Endocrine Today szaklap legújabb számában mind az orvosok, mint a betegek számára összefoglalta a megelőzés legfontosabb pontjait.

A kiszáradás mindenki számára veszélyes, de a cukorbetegeknél már a kezdődő kiszáradás is hirtelen megzavarja a cukoranyagcserét. A vércukor értéke eltolódik, a keringő vértérfogat csökken, bizonyos inzulin készítmények fölszívódása is zavart szenved. Ráadásul a vércukor értékének növekedése fokozza a kiszáradást, miközben sok cukorbeteg megvárja, amíg a szomjúság figyelmezteti a folyadékpótlásra.

Cook professzor a cukorbetegekkel foglalkozó doktorokat is figyelmezteti, hogy a nyári idő beköszöntével emlékeztessék betegeiket a megelőző folyadékpótlásra, vagyis arra, hogy ilyenkor nem kell megvárni a szomjazást, hanem rendszeresen igyon a beteg, még mielőtt a kiszáradás első tünetei megjelennek.

Figyelmeztetni kell a cukorbajban szenvedőket arra is, hogy a nyári hónapokban fizikai terhelésüket, például a sportolást a kora reggeli és esti napszakra időzítsék. Ahol megoldható, légkondicionált belső térben célszerű mozogni.

Nyáron ajánlott a vércukorértéket is sűrűbben ellenőrizni. A hőségtől nem csak magunkat, de a gyógyszereket és a vércukor mérésére használt műszereket, eszközöket is védeni kell: ezeket ne hagyjuk az autóban, illetve hűtőedényben tároljuk, mert a nem megfelelően tartott eszközzel a mérés eredménye hamis lesz.

forrás:népszavonline//MTI

The heat is dangerous to diabetics

The heat wave in the organization of a burden to everyone, but there are some for whom the risk is much higher. These include diabetes, patients with a large heat-related problems are important fölkészülni time.

The hot days of summer pose a special risk for diabetes, but many of the risks can be prevented by proper consideration. Curtiss B. Cook, a professor at the world-famous Mayo Clinic Endocrine Today magazine’s latest issue of both doctors and patients as summarized the most important aspects of prevention.

Dehydration is dangerous for everyone, but people with diabetes have the beginning of dehydration is suddenly disturbed sugar metabolism. The blood sugar value shifts in the circulating blood volume decreases, some insulin products fölszívódása is disturbed. In addition, the increase in blood sugar increases the value of dehydration, while many diabetic patients wait for thirst to alert the fluid.

Cook Professor of diabetes patients in doctors also warn that the summer time the advent of a reminder to patients in the pre-hydration, so that such cases do not have to wait for thirst, but regular drinking of the patient before the dehydration, the first symptoms appear.

To warn of trouble, suffering from diabetes to the fact that the summer months, their physical activity, such as a sport in the early morning and evening of day időzítsék. Where possible, air should move indoors.

In summer, the recommended blood glucose values ​​checked more frequently. The heat not only ourselves, but the medicines and instruments used to measure blood sugar, assets to be protected: they do not leave the car, container and store in refrigerator, because improperly held device for measuring the results will be false.

source: people’s voices online / / MTI

Leave a Reply 1558 megnézve, 1 alkalommal mai nap |