< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Jön a Jobbik

| Mobile | RSS

Jön a Jobbik

A július a Jobbiknak kedvezett, Dajcstomi folytatja ámokfutását az interneten, munkát kapnak a gyöngyöspatai romák.
A hónap nyertese a Jobbik
A Fidesz és az MSZP támogatottságában a korábbi trendeknek megfelelő, de nagyon kicsi változások történtek az elmúlt hónapban, s a hónap nyertese a Jobbik, amelynek tábora egy százalékponttal 8 százalékra nőtt – ismerteti az Ipsos a legfrissebb, július közepén végzett közvélemény-kutatásának adatait a Népszabadság szombati számában.

A kormánypárt mögött a választókorú népesség 22 százaléka, az MSZP mögött pedig 14 százaléka, 1,8 millió, illetve 1,1 millió szavazópolgár áll.

A Jobbik szempontjából a múlt évi választások óta július volt a legjobb: több mint 600 ezer szimpatizánsa van, és javarészük el is menne voksolni.
A felnőtt népesség alig egyharmada biztos pártválasztó a kutatás szerint. Ebben az eltökélt szavazói körben a Fidesz 49, az MSZP 27, a Jobbok 17 és az LMP 6 százalék támogatottságot élvez.

A parlament első éve után a kormány és az ellenzék tevékenységével is elégedetlenek a választópolgárok. Egy 100 fokú skálán a kormány 31, az ellenék 26 pontot kapott. Az Ipsos megjegyzi, hogy ha nem is osztatlanul, a kormány mögé felsorakoznak a Fidesz hívei, akik 62 pontot adnak a kormánynak. Az MSZP-sek 17, míg a jobbikosok és az LMP-sek 22-23 pontra értékelik a kormány munkáját.
Minta-közmunkaprogram indul Gyöngyöspatán
Az eredetileg tervezett júliusi indulás helyett augusztus elsején kezdődik meg az első, a Belügyminisztérium helyettes államtitkársága által szervezett közmunka-mintaprogram Gyöngyöspatán – tájékoztatta Mátyás István, Gyöngyöspata megbízott jegyzője a Magyar Nemzetet.

A szombati számban megjelent cikk szerint Gyöngyöspatán 20 millió forintból negyven, zömében cigány ember kap négy hónapon át napi nyolcórás munkát. A 20 millió forintból finanszírozzák a munkások bérét és a szerszámokat is. Hétfőtől erdőtelepítési munkában vesz részt a 40 fő.

A mintaprogram nem a 2012. január elsején induló közmunkarendszert teszteli – írja a lap, hanem – egy júliusban megjelent kormányrendelet alapján – arra ad lehetőséget, hogy a halmozottan hátrányos települések megismerkedhessen a közmunka lehetőségével.
Dajcstomi tovább folytatja ámokfutását
Nem nyugszik Deutsch Tamás, újabb és újabb trágárságokkal fertőzi a közbeszédet – írja a Népszava. Legutóbbi obszcén megnyilvánulása után ismét az amerikai külügy egyik vezetője, Thomas Melia a fideszes EP-képviselő célpontja. Most egy, a néhány nappal ezelőtti, “Ki a fasz az a Thomas Melia?” bejegyzésére reagáló hozzászólót idézett a Twitteren egyetértőn. Eszerint “a külügyi helyettes államtitkár nekem egy nullahúszas fingszagjóska pozíciójának tűnik.”

A vezető fideszes politikus a helyeslést követően az Egyesült Államok vezető politikusát egyszerűen “Tomcat”-nek becézte, ami nyilván utalás a szélsőséges megnyilvánulásairól ismert blogger Polgár Tamásra, akivel korábban Deutsch maga is pereskedett.
forrás:google

Leave a Reply 1224 megnézve, 2 alkalommal mai nap |