< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nincs munkája: ívhegesztést vállalna Gyurcsány államtitkára

| Mobile | RSS

Nincs munkája: ívhegesztést vállalna Gyurcsány államtitkára

2011. augusztus 3. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A luxuslakás „lenyúlásával vádolt” Fapál László álláshirdetést adott fel – legalább öt területen hasznosítaná tapasztalatait.

Annak, aki egész életében dolgozott és egy reggel arra ébred, hogy előre nem látható ideig nem dolgozhat a szakmájában, el kell gondolkoznia azon, mit is fog magával kezdeni a jövőben. Főleg, ha négy, hamarosan pedig öt gyerekről kell gondoskodnia. „Kezdetben számba veszi iskolai végzettségét, szakmai gyakorlatát és bízik abban, hogy majd csak lesz valahogy”, írja a viszkisdoboz.blog.hu-n Fapál László.

Emlékeztetőül: a volt honvédelmi államtitkár ügyében Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tett feljelentést az ügyészségen. Hende Csaba jelenlegi tárcavezető szerint a szocialista Juhász Ferenc minisztersége idején Fapál többször is kapott lakástámogatást. Az államtitkár harmadáron vehette meg a 65 millió forintos ingatlant a minisztériumtól, amivel a tárcát negyvenmillió forintos vagyoni hátrány érte. A Központi Nyomozó Ügyészség mindenestre jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást.

Blogjában most Fapál azt veszi számba, hogy rendelkezik lakatos szakmával, ív- és lánghegesztői végzettséggel, lehetne sportedző egy lőtéren, vagy gépészmérnök egy vállalatnál. Tudása azonban, állapítja meg sajnálattal a volt államtitkár, megkopott és már korszerűtlen, mert az „átkosban” szerezte. Katonai diplomáját (okleveles gépesített lövésztiszt) hasznosítva biztonsági őr is lehetne, de büntetőeljárás alatt áll, így a feddhetetlenség követelménye miatt nem alkalmazhatnák. Ami piacképesebb: 1994-ben végezett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, három évre ra szakvizsgázott, 1997 óta ügyvédi tevékenységet folytat, kivéve másfél év megszakítást, amikor állami vezető volt. Ha ügyvédként nem is praktizálhat, amíg az eljárás tart, jogászként jól hasznosítható tudással rendelkezik, állítja Fapál.

Ám szerinte az ábrándozó állástalan hiába próbálja kapcsolatrendszerét állás ügyben frissíteni, hamar rá kell jönnie, hogy minden kedvező bíztatás ellenére a büntetőeljárás alá vontakat a munkaadók nem szeretik. Akinek pedig a neve mellé az „elszámoltatás” szót is kidobja az internetes kereső, az a leginkább politikafüggetlen munkaadónál is csak zavart magyarázkodásra számíthat. Volt, aki kerek-perec megmondta, hogy nem kívánja az állami szervek figyelmét felhívni a cégére, és ezt Fapálnak meg kell értenie.

„Én azonban nem adom fel, hiszen azt olvasom az újságban, hogy jön a munkaalapú társadalom, ahol, aki dolgozni akar, az boldogul. Ráadásul a katonai szakmában már el is kezdődött a munka forradalma. Kormányunk szívén viseli a szolgálati nyugdíjasok sorsát, elveszi vagy adóztatja a nyugdíjakat, ha nem mennek vissza dolgozni. Meg is fordult a fejemben, hogy nyugállományú ezredesként kérhetném a honvédelmi minisztertől reaktiválásomat. Némiképp nehezíti a dolgot, hogy az utolsó munkakörébe kell a katonákat visszahelyezni. Az én utolsó beosztásom közigazgatási államtitkár volt a honvédelmi minisztériumban – érdekes lenne, amikor erre hivatkozva munkára jelentkeznék egykori munkahelyemen”, írja Fapál. Aki ezért inkább úgy döntött, álláshirdetéssel próbálkozik:

„Kormányzati elszámoltatás miatt állástalanná vált nyugállományú honvéd ezredes 14 év ügyvédi (büntető, polgári és munkajogi szakterület), valamint államigazgatási gyakorlattal, egyetemi adjunktusi fokozattal, lakatos, gépészmérnök, ív- és lánghegesztő szakmai végzettséggel állást keres. Minden megoldás érdekel! További részletek: http://viszkisdoboz.blog.hu Értesítés: dr.fapal.laszlo@gmail.com”

A hirdetés augusztus elsején jelent meg az Expressz újság internetes oldalán.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 733 megnézve, 1 alkalommal mai nap |