< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Pánikhangulat: mit tartogat a piacnyitás a világgazdaság számára? //Panic: What does the opening of the market for the global economy?

| Mobile | RSS

Pánikhangulat: mit tartogat a piacnyitás a világgazdaság számára? //Panic: What does the opening of the market for the global economy?

2011. augusztus 8. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

A G7-ek szerint az USA leminősítésének hatására sem rendült meg a bizalom az amerikai államkötvények iránt, az IMF azonban a világméretű krachot sem zárja ki.

Nem rendült meg a piaci bizalom az amerikai dollár és az amerikai államkötvények iránt, amelyek továbbra is vonzóak és biztos befektetési eszközt jelentenek az Egyesült Államok adósosztályzatának rontása ellenére is – jelentette ki hétfőn sajtótájékoztatóján a japán pénzügyminiszter a hét legfejlettebb ipari állam pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek videotanácskozása után.

Az országcsoport nevében nyilatkozva Noda Josihiko bejelentette, hogy a G7-ek “folytatják a küzdelmet a globális pénzügyi rendszert megingató folyamatok ellen”, és összehangolt intézkedéseket foganatosítanak a piacok likviditásának, a pénzügyi stabilitás és a globális gazdasági növekedés szavatolása érdekében.

Hatalmas zuhanással nyithatnak hétfőn a tőzsdék

Az amerikai leminősítés hatására hétfőn a világ tőzsdéi akár jelentős mínuszokat is mutathatnak, legalábbis erre utalnak a hétvégén is nyitva tartó tőzsdék és a tőzsdén kívüli kereskedések árfolyammozgásai – írja a Handelsblatt. Hatalmas a félelem, mi történik majd, ha a leminősítést követően a befektetők minden kockázatosnak vélt terméktől szabadulni kívánnak.
New York-i árutőzsde

A hétfői komolyabb zuhanás mellett szól az is, hogy az a kevés tőzsde, amely a hétvégén is nyitva tart, komolyabb esést volt kénytelen elszenvedni. A dubai részvénypiac 3,7 százalékkal került lejjebb, ezzel a helyi benchmark 20 hetes mélypontra esett. A Tel Aviv-i tőzsde 7 százalékot zuhant.

Újra kell értelmezni a globális pénzügyi viszonyrendszert

Azzal, hogy az Egyesült Államok elveszítette legjobb adósbesorolását, a befektetőknek újra kell értelmezni a globális pénzügyi viszonyrendszert – írja a portfoilo.hu. A portál elemzése szerint az Egyesült Államok továbbra is az első számú gazdasági, politikai, katonai nagyhatalom marad, amelyhez a többi országot viszonyítják. Azonban ha az USA-ban baj van, akkor mindenhol baj van – olvasható az elemzésben.

A portál kísérletet tett arra, hogy megvizsgálja: mi lehet a legoptimistább és a legpesszimistább kimenetele az Egyesült Államok pénteki leminősítésének. Előbbi esetben az üzleti élet szereplőinek nem kell mást tenniük, mint az új besoroláshoz igazítani a befektetési politikát. Ennek lehetőségét támasztja alá a Capital Economics korábbi elemzése is, amely az Egyesült Államok új, úgynevezett ”AA+” államadós-osztályzati sávját is igen magas befektetési kategóriaként említi, amely továbbra is zéró százalékos kockázati súlyozást tesz lehetővé a bankok számára.

Az IMF a világméretű krachot sem zárja ki

Ellenkező esetben a portfóliók intenzív átrendeződésére kell számítani – írja a portfolio.hu. Az IMF legutóbbi jelentése behatóan foglalkozik egy estleges amerikai pénzügyi válság globális következményeivel. A jelentés végkövetkeztetése a világméretű krachot sem tartja elképzelhetetlennek. A fejlett világ adósságválsága egyre aggasztóbb méreteket ölt, és mivel meggyőző megoldásokat még nem tudtak adni az országok, a befektetői bizonytalanság érezhetően egyre nagyobb – írja elemzésében a portál.

Ennek megfelelően egy esetleges pánikban paritásig vághatja a svájci frankot az euróval szemben a menekülő tőke, és dollár milliárdok tűnhetnek el 10 perc alatt a részvénypiacon.

Több elemző szerint is megkérdőjelezhető a leminősítés

Londoni pénzügyi elemzők vasárnap úgy vélték, hogy a leminősítés után is “rendkívül valószínűtlen”, hogy eladási hullám indulna az amerikai kincstárjegyek piacán.

A Commerzbank londoni befektetési elemzőinek szombati értékélése szerint az S&P lépésének semmilyen azonnali hatása nem lesz az amerikai kincstárjegy által a pénzügyi rendszerben betöltött szerepre. Az elemzők rámutattak: több okból is megkérdőjelezhető az Egyesült Államok leminősítése.
New York-i árutőzsde

Warren Buffett is a bírálók közé tartozik. A befektetési guru szerint az S&P döntésének “semmi értelme sincsen”, és korlátozott hatása lesz a piacokra. A világ egyik leggazdagabb üzletembereként számon tartott befektető közölte, hogy omahai székhelyű vállalata megtartja a tulajdonában lévő hatalmas állampapír-csomagot.

Mark Mobius, a Templeton Emerging Markets Group ügyvezető elnöke, a világ egyik legelismertebb befektetési szakembere viszont azt közölte vasárnap, hogy a pénzpiacokon eleinte nagyfokú bizonytalanság és mozgás várható az S&P döntése nyomán. Mobius arra figyelmeztetett, hogy a globális befektetési közösségben romlik a dollár tekintélye, és a feltörekvő piacok fizetőeszközei, illetve tőzsdéi válhatnak biztos menedékké.

Növekvő aggodalmak

A Standard&Poor’s pénteken este – a nagy nemzetközi hitelminősítők közül elsőként – egy fokozattal, “AA-plusz”-ra rontotta a világ legnagyobb gazdaságának eddig “AAA” szintű hosszú távú adósosztályzatát a növekvő amerikai költségvetési hiánnyal kapcsolatos aggodalmak miatt. Közleményük szerint az új besorolásra negatív kilátás van érvényben.

Ennek nyomán a korábban a világ legbiztonságosabb befektetésének tekintett amerikai kincstárjegyek adósosztályzata rosszabb lett, mint a brit, német, francia vagy kanadai kormánykötvényeké, és ez megdrágíthatja az amerikai adósságszolgálat finanszírozását.
forrás:hiradó

Panic: What does the opening of the market for the global economy?

The G7 countries that the U.S. did not cause the downgrade shaken the confidence of the American government bonds for the IMF, however, does not prevent a global crash.

Not shaken market confidence in the U.S. dollar and the U.S. government bond interest, which remain attractive and safe investment tool in U.S. debt rating of corruption in spite of – said Monday press conference, Japanese Finance Minister of the seven most developed industrialized nations finance ministers and central bank heads of video, after consultation .

Commenting on behalf of the group of countries Noda Josihiko announced that the G7 countries “continue to fight the global financial system is shaken against the process,” and coordinated measures will be taken to market liquidity, financial stability and global economic growth are guaranteed.

Huge zuhanással open up the stock markets on Monday

The U.S. downgrading effect on Monday as stock markets around the world also may show less significant, at least as suggested by the stock markets open on weekends and off-exchange trades of exchange rate movements – writes Handelsblatt. Enormous fear of what will happen if the downgrade, after the investors had deemed all risk from the product they wish to get rid of.
New York Commodity Exchange

Monday’s fall in favor of the more serious is that some of the stock market, which is also open on the weekend, suffered serious decline. The Dubai stock market was down 3.7 percent, to a local benchmark 20-week lows dropped. The Tel Aviv stock exchange plunged seven percent.

You need to understand the relationship of the global financial system

The fact that the United States lost its best debt rating and that investors should be re-interpreted in relation to the global financial system – the type portfoilo.hu. The site’s analysis shows that the U.S. remains the number one economic, political and military superpower left, which will be compared to other countries. However, if the U.S. goes wrong, you are all wrong – read the analysis.

The site attempted to review what may be the most optimistic and most pessimistic of the outcome of the United States on Friday to downgrade. In the former case, the business operators do not have to do is adjust to the new classification of the investment policy. This possibility is supported by the earlier analysis of Capital Economics, which the United States a new “AA + ‘debt ratings-band is mentioned as a high investment grade, that continues to allow a zero percent risk weighting for banks.

The IMF does not prevent a global crash

Otherwise, the portfolios are expected to be intense reorganization – the type portfolio.hu. The IMF’s latest report covers in detail a possible past restorations U.S. financial crisis, global consequences. The report concluded the crash does not consider global unthinkable. The debt crisis of the developed world increasingly alarming proportions, and because they could not even give a convincing solution to the country, significantly increasing the uncertainty of investors – provides analysis of the portal.

Accordingly, a possible crop in panic parity of the Swiss franc against the euro, the fleeing of capital, and billions of dollars disappear in 10 minutes in the stock market.

Several analysts say the downgrade is questionable

Sunday in London’s financial analysts believed that after the downgrade is “extremely unlikely” that triggered the wave of selling U.S. treasuries market.

Investment analyst for Commerzbank in London on Saturday is that the existence of the S & P steps will not have any immediate impact on the U.S. Treasury bill by the role of the financial system. Analysts pointed out: many reasons to question the U.S. downgrading.
New York Commodity Exchange

Warren Buffett is one of the judges. The investment guru according to the S & P’s decision, “no sense” and will have limited impact on markets. One of the world’s richest businessman known to investors said that Omaha-based company maintains a large foreign-owned paper package.

Mark Mobius of Templeton Emerging Markets Group Executive President, the world’s most respected investment professionals but it said Sunday that the initially high level of uncertainty in financial markets and the movement is expected in the wake of S & P’s decision. Mobius has warned that the global investment community is deteriorating prestige of the dollar and emerging market currencies and stock markets become a safe haven.

Growing concern

The Standard & Poor’s on Friday night – the first of the major international rating agencies – to a degree, “AA-plus” to the world’s largest economy deteriorated so far, “AAA” level of long-term debt rating of the growing U.S. budget deficit because of the concerns. Notices under the new classification is in effect a negative outlook.

As a result, previously regarded as the safest investment in U.S. Treasury debt rating was worse than the British, German, French or Canadian kormánykötvényeké, and this increase the cost of the U.S. debt service fund.
Source: news

Leave a Reply 808 megnézve, 3 alkalommal mai nap |