< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A hétköznapi életet is érintő fontos jogszabályokat fogadott el az EP //The everyday lives of important legislation is adopted by the EP

| Mobile | RSS

A hétköznapi életet is érintő fontos jogszabályokat fogadott el az EP //The everyday lives of important legislation is adopted by the EP

Két, a hétköznapi életet is érintő fontos jogszabályt hagyott jóvá szerdán az Európai Parlament. Mindkettőt a magyar uniós elnökség idején készítették elő.

Több éves tárgyalások után született megállapodás arról, hogy a tagállamok egymás rendelkezésére bocsátják a gépkocsik regisztrációs adatait. Így a külföldön elkövetett szabálysértések később otthon behajthatók lesznek.

Egyelőre a leginkább balesetveszélyes szabálysértésekre terjed ki a nemzetközi büntetésbehajtás. A gyorshajtásra, az alkoholos vezetésre, a tilos jelzés figyelmen kívül hagyására, a biztonsági öv be nem kapcsolására. Továbbá nem lehet külföldön sem felelőtlenül mobilozni vezetés közben, és buszsávok használata is büntethető lesz. A határokon átnyúló büntetésbehajtás persze nem holnap kezdődik. Az új uniós szabály gyakorlati életbe lépése leghamarabb két év múlva várható.

Elsősorban egészségvédelmi célokat szolgál az új élelmiszercímkézési jogszabály. E szerint minden előrecsomagolt élelmiszeren fel kell tüntetni a kalória, a zsír, a fehérje és a cukortartalmat. Az elhízás ma már népbetegség az Európai Unióban, és a reményeik szerint a számok elriasztják majd az egészségtelen termékektől a vásárlókat, vagy legalábbis önmérsékletre intik őket.
forrás:mr1

The everyday lives of important legislation is adopted by the EP

Two of everyday life that affect important legislation approved Wednesday by the European Parliament. Both the Hungarian EU Presidency prepared.

After several years of negotiations, agreed that the Member States themselves available to the car registration details. Thus, the offenses committed abroad will be recovered later at home.

So far, the most dangerous offenses in the scope of the international collection of fines. A speeding, driving with an alcohol, a forbidden symbol ignore the non-wearing of seat belts on and off. In addition to foreign countries nor be mobile while driving irresponsibly, and the use of bus lanes will also be punishable. The cross-border collection of fines, of course, do not start tomorrow. The new EU rules came into force as soon as practical after two years is expected.

In particular, health goals for the new food labeling legislation. Accordingly, pre-packaged food must appear on the calories, fat, protein and sugar content. Obesity is now epidemic in the European Union, and it is hoped that the numbers will dissuade unhealthy products from the customers, or at least in moderation they are intimate.
Source: mr1

Leave a Reply 235 megnézve, 1 alkalommal mai nap |