< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A szegedi pálya világszínvonalú, a csapat a vízen is bizonyítani akar kajak-kenu

| Mobile | RSS

A szegedi pálya világszínvonalú, a csapat a vízen is bizonyítani akar kajak-kenu

2011. augusztus 17. | hozzászólás | Sport

Kedden elfoglalta szállását Mórahalmon, a Colosseum Hotelben a magyar kajak-kenu válogatott, amelynek tagjai már a szerdán rajtoló, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lázában égnek.

A verseny előtti utolsó, szegedi sajtótájékoztatón Storcz Botond, a 44 fős hazai csapat szövetségi kapitánya elmondta: ezúttal talán az érmeknél is fontosabb az olimpiai kvóták kiharcolása. E tekintetben a női kajakosoknál hatból hat, a férfi kajakosoknál nyolcból szintén hat, míg a férfi kenusoknál négyből akár négy kvóta megszerzésére is alkalmasnak tartja a keret tagjait.

“A harmadik hazai világbajnokságomra készülök mint elnök, és az addigi családiasabb események után az 1998-as, első szegedi vb volt az, amely előtt a sportág robbanásszerű fejlődésnek indult. Most a pálya felújításával világszínvonalat értünk el, és ezt majd a vízen is bizonyítani kell” – fogalmazott Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, aki még hozzátette: a férfi kajakosoktól és a kenusoktól is azt várja, hogy megközelítsék azt a csodálatos teljesítményt, amelyet a női kajakosok már évek óta produkálnak.

Az eseményen a magyar válogatottat hatan képviselték, közülük ketten, Vereckei Ákos és Kovács Katalin a korábbi két szegedi vb-n (1998 és 2006) is részt vett.

“Már alig vártuk, hogy megérkezzünk Szegedre, hiszen délelőtt még Szolnokon volt egy kemény edzésünk. Kíváncsian várjuk, milyen újdonságokkal szolgál a pálya, a csütörtöki első futamig hátralévő idő pedig biztos gyorsan eltelik majd” -nyilatkozta a 29-szeres világ- és kétszeres olimpiai bajnok Kovács, akinek négyes társai, Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Benedek Dalma is megjelentek az összejövetelen csakúgy, mint Vereckei négyesbeli partnere, Kammerer Zoltán.

A 39. gyorsasági világbajnokság szerdán 15 órakor, a parasportolók előfutamaival kezdődik, majd 20:30-tól a Dóm téren következik az ünnepélyes megnyitó.
forrás:stop

Leave a Reply 349 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: