< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Valóra vált a majmok bolygója? – ember nagyságú állat a dzsungel mélyén

| Mobile | RSS

Valóra vált a majmok bolygója? – ember nagyságú állat a dzsungel mélyén

2011. augusztus 21. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Valóra vált a majmok bolygója? – ember nagyságú állat a dzsungel mélyén

Kőolaj és földgáz után kutatott 1917-től három éven keresztül Dél- Amerikában François De Loys svájci olajgeológus és csapata. Az expedíció nem járt sikerrel, húszan indultak, és csak négyen tértek haza élve. Valamiért mégis megérte elmenni. François óriásmajmot fotózott.

Venezuelában a Tarra folyó partján táborozott az expedíció 1920-ban. Egyszer két hatalmas majom közeledett a sátruk felé. Első ránézésre medvének tűntek, közelebb érve viszont majomszerű lényeknek látták őket, egy hímnek, és egy nősténynek. Az elbeszélés szerint ingerültek voltak az állatok, és fenyegetően viselkedtek. Sőt, a kezükbe ürítették székletüket, és az expedíció résztvevői felé dobálták azt. Az emberek annyira megijedtek, hogy félelmükben lelőtték a hímet, a nőstény pedig állítólag elmenekült.

Az elejtett példányt egy ládára ültették, állát egy bottal támasztották meg, és lefényképezték. Később megnyúzták, a bőrét és a koponyáját magukkal cipelték a kutatás során, de mikor veszélybe került az expedíció, maguk mögött hagyták azokat. Tehát csak egy kép maradt bizonyítékul.

Az ismeretlen állat leginkább egy pókmajomra hasonlított, de 36 foga volt, míg a pókmajomnak csak 32, és nem volt farka. Továbbá a pókmajom maximum egy méteresre képes megnőni, az óriásmajom pedig az 1,57 métert is elérte.

Forrás: weboid.hu
Tekintve a csekély bizonyítékot, sokan csalónak mondták De Loyst. A kételkedők szerint a képen egy egyszerű majom látható, jó fotóbeállítással. A fotón észrevehető egy banánfa csonkja. Ebben az a bökkenő, hogy Dél-Amerikában nem honos ez a növény, tehát valószínűleg nem ott készült.

Mégis De Loys igaza mellett szól, hogy 1929-ig várt azzal, hogy nyilvánosságra hozza a képet és a történetet. Akkor is egyik antropológus barátja, George Montandon kérésére tette. Még máig sem tisztázott, eredeti-e a kép, vagy csupán egy jól beállított fotóról, és egy fantáziadús sztoriról van szó.
forrás?stop.hu

Leave a Reply 358 megnézve, 1 alkalommal mai nap |