< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Mága Zoltán olyat tett, amilyet eddig senki

| Mobile | RSS

Mága Zoltán olyat tett, amilyet eddig senki

2011. augusztus 23. | hozzászólás | Kultúra

Mága Zoltán

Több mint tízezren gyűltek össze Mága Zoltán koncertjén Budapesten, a Szent István téren, de még a környező utcákban is gyűrűzött a tömeg. A hegedűművész a hétvégén 100 templomi koncertsorozatának századik állomásához érkezett, ahol másfél millió forint adomány
Ilyen is ritka: szinte tombolt a Zsinagóga közönsége
Mága Zoltán rázza gatyába a magyar-francia kapcsolatokat?
Centiken múlott: életveszélyben volt Zséda és Mága Zoltán

Hatalmas siker, könnyek és szűnni nem akaró tapsvihar – órákon át hallgatta a tömeg Mága Zoltán muzsikáját a Szent István Bazilika előtt. A hegedűművész századik koncertjén a kis csúszás ellenére is vastapssal jutalmazott a közönség minden számot.

– Hihetetlen és felemelő érzés volt – kezdte meghatottan Mága Zoltán, aki ahogy megálmodta, meg is valósította százrészes templomi jótékonysági koncertsorozatát.

– Száz nap, száz helyszín, száz és százezer új remény. Száz erős kapocs erősítette meg azt a hidat, amelyet két évvel ezelőtt, éppen innen, a Szent István Bazilikából indulva Erdő Péter bíboros úr áldásával kezdtünk el együtt ácsolni. Lélekhidakkal kötöttünk össze országokat, nemzeteket, társadalmi csoportokat, embereket, s ezen a hídon bizony százezernyi igaz ember kelt át, és tett tanúbizonyságot emberségből, az igaz felebaráti szeretetből. Közös összefogásunk példa lett egész Európa és a világ országai számára, mert megmutattuk: a pusztító árvizek, természeti és ipari katasztrófák miatt pillanatok alatt földönfutóvá vált emberek kinyújtott kezét megfogjuk, és nem engedjük el. Segítettünk az értünk hősi halált halt bajtársakon, betegségből felépülni vágyóknak, az őket segítő kórházaknak, szegényeknek, időseknek, a jövő generációjának, hogy együtt, közösen, egy szép és erős országot tudjunk építeni – mondta el jubileumi köszöntőjében a hegedűművész.

– Az igazi erőt az évtizedeken át becsületes munkában megrepedezett kezek szorítása, a megfáradt, ráncos arcok mosolygása, a kisgyermekek igaz és felhőtlen kacaja adta. Őszintén mondhatom, hogy ugyanolyan tisztelettel és alázattal játszom bármely kis magyarországi településen, mint valamely távoli ország ékes, királyi palotájában – folytatta Mága Zoltán, aki nemcsak adományaival segített, de Guiness rekordot is döntött, nem is egyszer.

Először a 2011-es újévi koncertjén tett olyat, amilyet eddig senki, hiszen több ezer fős közönséggel koccintott pezsgővel az ünnep alkalmából. Most pedig újabb rekord vár megdöntésre: eddig még senki sem adott két év alatt száz jótékonysági koncertet. Mága Zoltán elárulta: örülne, ha valaki túllépné ezt a határt is és akár Magyarországon, vagy a világon ennél is több jótékonysági koncertet adna.

– Az emberek ismét bebizonyították, hogy segíteni jöttek. Ezen a koncerten több mint másfél millió forint gyűlt össze nemes célra, melynek egy részét a Szent István Bazilika plébániájának, a szolnoki gyermekkórháznak, valamint az olaszliszkai református templom felújítására ajánlottuk fel – mondta Mága Zoltán, akinek családja is a közönség soraiban ült az ünnepi záró koncerten.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 359 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: