< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A gyerekektől lopott pénzt a Fidesz-favorit tanár?

| Mobile | RSS

A gyerekektől lopott pénzt a Fidesz-favorit tanár?

2011. augusztus 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

2011. január 4-én a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt lopás vétsége miatt M. János hatvani iskolaigazgató ellen – tudta meg a STOP. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk M. Jánossal, akkor pályázat nélküli kinevezésével okozott botrányt a fideszes vezetésű városban.

A hatvani kinevezési botrányokkal foglalkozó cikkünk megjelenése után tudtuk meg, hogy M. János vádlott más kétes ügyben is érintett. Míg a pályázat nélküli kinevezés jogászunk véleménye szerint csak etikátlannak nevezhető, addig ebben az esetben már bűnügyről van szó. Hatvani informátorunk elmondása szerint M. János – még az esztergomi Szent István Gimnázium igazgatóhelyetteseként – megdézsmálta a gyerekek által fénymásolásra befizetett pénzt.

Valóban meglopta a gyerekeket?

Az információ nyomába eredve megkerestük dr. Miskolci Ivettet, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivőjét, aki arról tájékoztatta a STOP-ot, hogy 2011. január 4-én a főügyészség vádat emelt M. János ellen, lopás vétsége miatt.

Telefonon beszéltünk dr. Fülöp Zsolttal, a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság sajtószóvivőjével is, aki szintén megerősítette, hogy lopással vádolják M. Jánost. nyilvános tárgyalása 2011. november-decemberre tehető.

M. János legutóbb a médiatörvényre hivatkozva tiltotta le vele készített interjúnkat. Most is próbáltuk őt szóra bírni, de sajnos a nyári szünetet egész napos tanári értekezletekkel tölti az iskolai titkárság elmondása szerint, így nem tud ránk időt szakítani.

A Fidesz kedvenc tanára?

M. János 2009-ben a Meggyes Tamás vezette Esztergomban is jó megoldásnak bizonyult. Az esztergomi Szent István Gimnázium igazgatóhelyettese azután lett, hogy a város fideszes vezetése konfliktusba került a korábbi igazgatóval, akit el is távolítottak posztjáról.

Az esztergomi zűrök után M. János jelenleg egy szintén fideszes vezetésű város, Hatvan oktatási intézményvezetője, ám itteni kinevezéséről is a politika döntött. A tantestület nem mondhatott róla véleményt, pályázatot ugyanis nem nyújtott be a hatvani Szent István Általános Iskola igazgatói posztjára.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 320 megnézve, 1 alkalommal mai nap |